Meghalt egy 3 hónapos kislány, mert az édesanyja több órára az autóban felejtette - Bárkivel megeshet a pszichológus szerint

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt egy 3 hónapos kislány, mert az édesanyja több órára az autóban felejtette - Bárkivel megeshet a pszichológus szerint Az anyuka és gyermeke egy babaváró buliról értek haza, és az édesanyát annyira elfogta a fáradtság, hogy csak arra tudott gondolni, hogy aludjon egyet - a picit pedig a kocsiban felejtette. Nemrégiben írtunk arról, hogy június elején egy 11 hónapos kislányt hosszú órákra az autóban felejtettek a szülei, rá egy hétre újabb hasonló tragédia történt.

Babaváró buliról jöttek haza
Június második hétvégéjén egy három hónapos kislány vesztette életét, miután édesanyja több órára is az autóban felejtette. Az eset Rose Hill városában, Kansas államban történt, a helyi rendőrség szerint az anya szombaton délután fél 5 körül hívta a segélyvonalat, de a kislányán már nem lehetett segíteni.



Mint a megtört anya a kiérkező rendőröknek elmondta, kora délután, fél 1 környékén egy babaváró buliról érkezett haza, és mivel akkor már több napja alig aludt, nagyon fáradtnak érezte magát, ezért csak arra vágyott, hogy picit pihenhessen. Így aztán - a gyermekéről elfeledkezve - bement a házba és egészen 4 óráig aludt.

- Mindig tragédia, amikor egy ilyen kicsi gyermek hal meg - és ez most független attól, hogy bűnöző keze által leli halálát, vagy egyszerűen a forró kocsiban hagyják - tette hozzá Kelly Herzet seriff az ügyről beszámoló KAKE TV-nek.

Csakúgy, mint az egy héttel korábbi esetnél (erről itt olvashatsz »), a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával állítja bíróság elé az anyát.

Idén már a 11. eset
A KidsandCars.org nonprofit szervezet szerint idén ez volt a 11. hasonló haláleset - tavaly 52 gyermek halt meg az Egyesült Államokban annak következtében, hogy a forró autóban hagyták. A legtöbb ilyen haláleset július hónapban következik be.

A szervezet azt javasolja a szülőknek, hogy mindig ellenőrizzék a kocsi hátsó üléseit, mielőtt bárhol leparkolják az autót - a legjobb, ha valami fontosat (telefon, laptop, táska) hátulra tesznek, így biztosan kinyitják a hátsó ajtót, hogy kivegyék és jobban rögzül ez a szokás.

A pszichológus szerint bárkivel előfordulhat
Bár a közösségi oldalakon valóságos lincshangulat alakul ki egy-egy hasonló tragédia kapcsán, Gene Brewer, az Arizónai Állami Egyetem pszichológusa szerint valójában bárkivel előfordulhat, hogy kihagy az emlékezete.

- Sajnos a memóriakiesés elég erőteljesen tud jelentkezni fáradtság esetén, és nem állíthatja azt senki magáról, hogy vele aztán sosem fordulhat elő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bárkivel megeshet, nemtől, fajtól, bőrszíntől, személyiségtől, képzettségtől függetlenül. Lényegében, az agyi folyamatot tekintve nincs sok különbség aközött, hogy valaki elfelejti, hova tette a kulcsait, vagy elfeledkezik arról, hogy a gyereke is a kocsiban van - fejtette ki a szakember korábban az USA Today-nek.

Ez is érdekelhet!
Így forrósodik fel a gépkocsi belseje percek alatt - Megdöbbentő eredményt hozott egy kísérlet »


Forrás: USAToday
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.20