8 éves kislány halálát okozta a tűz a MOM Sportközpontnál - A rendőrség elmondta, hogyan történt a tragédia

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


8 éves kislány halálát okozta a tűz a MOM Sportközpontnál - A rendőrség elmondta, hogyan történt a tragédia Meghalt egy nyolcéves kislány Budapesten, miután tüzet gyújtott bátyjával, ám a lángok elől nem tudott elmenekülni. Az anyjuk csak a boltba futott be, amikor megtörtént a tragédia. Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen a MOM Sportközpont tetején történt hétfő esti tűzeset miatt, amelyben egy nyolcéves gyermek meghalt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2019. június 25-én, kedden a rendőrség honlapján.

A gyerekek édesanyja boltba ment, ezt használták ki
A közlemény szerint a nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

8 éves kislány halálát okozta a tűz a MOM Sportközpontnál - A rendőrség elmondta, hogyan történt a tragédia

A két testvér gyújtotta a tüzet
A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne.

Nem tudtak rajta segíteni
A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták.

A tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel - írták.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.06.25