Siessenek, ég a ház, egy kisgyerek is bent van! - Viccből riasztotta a mentőket egy bejelentő Budapesten

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Siessenek, ég a ház, egy kisgyerek is bent van! - Viccből riasztotta a mentőket egy bejelentő Budapesten Felháborító esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán: égő házhoz és veszélyben lévő kisgyerekhez riasztották őket - ám a helyszínen kiderült, csupán valaki tréfát űzött velük... Úgy tűnik, sokan találják viccesnek, ha kihívják a rendőrséget vagy a mentőket anélkül, hogy bármi is indokolná - csak abba nem gondolnak bele, hogy ilyenkor esetleg pont egy komoly esethez nem jut el majd időben a segítség.

A legutóbbi felháborító esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook-oldalán.

Égő házhoz riasztották őket
Mint írták, július 31-én, szerda délelőtt valaki izgatott hangon telefonált nekik, hogy ég egy ház a budapesti 6. kerületben, és egy kisgyermek élete is veszélyben, mivel a lángok közül nem tudott kimenekülni.



A mentésirányító azonnal a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést, rohamkocsit és gyermekrohamkocsit is riasztott a megadott helyszínre, valamint értesítette a Katasztrófavédelem szakembereit.

A mentők ki is értek a helyszínre négy perc alatt - ahol azonban meglepetten tapasztalták, hogy sem égő lakás, sem bajba jutott gyermek nem várja őket.

- Bajtársaink ugyan nem örültek a rossz tréfának, mégis megkönnyebbülve vették tudomásul, hogy senki nem szorul mentőellátásra - írták a Facebook-posztjukban.

Mikor ne hívd a 112-t?
A rendőrség korábban egy vicces, de amúgy nagyon is komolyan veendő videóval próbálta felhívni a figyelmet arra, hogy milyen esetekben hívja az ember a 112-t, és mikor felesleges. Évi 5 millió segélykérésből 4 millió ugyanis egyáltalán nem valódi vészhelyzet.



Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.07.31