Kigyulladt egy lakás Kőbányán, három gyermek sérült meg - Egyedül voltak otthon, míg anyjuk elment vásárolni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kigyulladt egy lakás Kőbányán, három gyermek sérült meg - Egyedül voltak otthon, míg anyjuk elment vásárolni Három gyerek volt egyedül abban a lakásban, amely kigyulladt Budapest X. kerületében szombat délben: egy 4 éves és egy 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Súlyos légúti sérüléssel vitték kórházba a mentők azt a kisfiút, aki két testvérével egyedül volt otthon, amikor kigyulladt a lakásuk szombaton a X. kerületi Gyömrői úton; a másik két gyerek füstmérgezést szenvedett - közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel. A három gyerek anyja ellen a rendőrség eljárást indított.

Egyedül voltak otthon a gyerekek
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz augusztus 24-én, szombaton délben a kőbányai Gyömrői úton, egy társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett, amelyben egy szoba és annak berendezési tárgyai égtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy embert kimentettek a lakásból és elfojtották a lángokat.



A BRFK azt közölte: a rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy a három kisgyermek egyedül volt a lakásban, míg édesanyjuk egy közeli benzinkúton vásárolt.

A legkisebb gyereket csak a tűzoltók tudták kihozni
A tüzet a család 24 éves rokona észlelte, aki a két nagyobb gyereket ki tudta hozni a lakásból, de a 2 éves kisfiú bent rekedt; őt egy tűzoltó eszméletlen állapotban hozta ki.

A 4 éves és a 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők - írta a rendőrség.

Eljárást indítottak az anya ellen
A BRFK gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyerekek 26 éves anyja ellen.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte: három mentőegységgel, köztük gyermekrohamkocsival érkeztek a helyszínre. A legkisebb gyermeket súlyos légúti sérüléssel vitték kórházba, a két nagyobbikat pedig "könnyűnek tűnő füstmérgezéssel". Rajtuk kívül egy fiatal férfi is kórházba került, szintén könnyebb füstmérgezéssel - közölték.

Ez is érdekelhet!
Hány éves korában lehet egyedül otthon hagyni a gyereket? - Ezt mondja a szakember »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.08.26