Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > 10 fiú után végre kislánya született a házaspárnak! - Azt mondják, most már tényleg nem szeretnének több gye - Szülők Lapja

10 fiú után végre kislánya született a házaspárnak! - Azt mondják, most már tényleg nem szeretnének több gyereket

Szülőklapja kép10 fiúgyermek után kislánya született egy brit párnak. Mint mondják, meglepte őket a dolog, de nagyon örülnek neki, és határozottan állítják, a kis Cameron után már nem terveznek újabb babát.

Szerző: Szülők lapja
2019-09-09
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szülőként az ember sokszor még egy gyerekkel is nehezen bír - elképzelni sem lehet, milyenek a mindennapok egy olyan családban, ahol 10 fiúgyerek van, mellettük pedig egy újszülött kislány. Pedig ilyen is van!

Végre kislány!
Amikor Alexis Brett 22 éves korában életet adott első kisfiának, még nem gondolta volna, hogy gyermekét még kilenc fiú követi majd a sorban. Azt pedig végképp nem, hogy tizenegyediknek kislányuk születik majd férjével.

Mint az édesanya nemrég a Mail on Sundaynek felidézte, 2018 karácsonyán furcsán érezte magát, mintha ismét babát várna - a házi terhességi teszt pedig be is bizonyította, hogy nem téved.

Bár a korábbi gyermekeik nemét nem akarták előre tudni, most kíváncsiak voltak, vajon ismét kisfiút hord-e Alexis a szíve alatt.

- Amikor meghozta a postás a borítékot a teszt eredményével, annyira izgultam, hogy 16 éves fiamat, Harrisont kértem meg, nyissa ki a levelet. Nagyon meglepődtünk, amikor kiderült, hogy kislányunk lesz, ami persze furcsán hangzik, hiszen elméletileg 50-50 százalék esélyünk volt rá, de azért mégiscsak csodálkoztunk - mesélte az anyuka a lapnak.

A kislány végül 2019. augusztus 27-én született meg, azóta pedig ő a Brett család kicsi kincse. Az édesapa, David szerint a kis Cameron (akit Cameron Diaz amerikai színésznő után neveztek el) máris nagy hatással van fiútestvéreire: a közelében mindig elcsendesednek, nehogy felébresszék és szinte összevesznek azon, melyikük vegye a karjára és etesse.

10 fiúgyermek után végre kislánya született az anyukának!
A kis Cameron és édesanyja - Fotó: LesWilson.com

A szülőktől sokan megkérdezték már, vajon azért van-e ennyi gyermekük, mert mindvégig kislányt akartak, de ezt mindketten elutasítják. Mint mondják, Cameron nem volt tervezett baba, de nagyon boldogok, hogy jött - ám ha most is fiuk született volna, azt sem bánták volna egy kicsit sem.

Azt is megcáfolják, hogy a gyerektámogatásért született ennyi gyerekük - mint Alexis hangsúlyozza, férje olyan jól keres, hogy nem szorulnak rá a nagycsaládos segélyre sem. A férj, David ugyan Parkinson-kórral küzd, de gyógyszerekkel karban tudja tartani a betegségét, és igyekszik minden szabadidejét a gyermekeivel tölteni.

Egyedüli gyerek volt
Alexis egyébként egyedüli gyerek volt és nem szerepelt az álmai között, hogy nagycsaládos anya legyen, de örül, hogy így alakult. Azt pedig kimondottan élvezi, hogy most egy kislányról kell gondoskodnia, és életében először a rózsaszín babaruhák között válogathat a boltban.

Bár a pici lány érkezése időlegesen felborította a rendet - Cameron jelenleg még kétóránként szopizik -, az immáron 13 tagú család napi rutinja általában hajnali fél 5-kor kezdődik, ekkor megy el dolgozni a vonatvezetőként dolgozó édesapa, Alexis pedig szakít magának egy kávészünetnyi én-időt, mielőtt a gyerekek ébredezni kezdenek, akiket aztán elkészít az óvodára, iskolára.

10 fiúgyermek után végre kislánya született az anyukának!
Balról jobbra: Campbell (17); Harrison (16); Corey (14); Lachlan (11); Brodie (9) ; az édesanya, Alexis (39) az újszülött Cameronnal a karján; Brahn (8); Hunter (6); Mack (5); Blake (3); az édesapa, David (44), karjában pedig a kétéves Rothagaidh
 

Néhány érdekes adalék a 11 gyerekes család életéből


- Mivel a heti élelmiszer-mennyiség nem fér el még a 2 dupla hűtőjükben sem, hetente háromszor nagybevásárlást tartanak, összesen kb 300 font (110 ezer forint) értékben. Heti szinten egyebek közt 16 vekni kenyér, 24 liter tej, 1,2 kiló gabonapehely, 3 egész csirke, 7 liter gyümölcslé, 40 virsli, 30 doboz joghurt, 2 kiló tészta, 30 alma, 25 banán, 100 csomag chips fogy náluk, emellett 4 csomag pelenkát, 2 flakon légfrissítőt, 2 tubus fogrémet, 3 liter öblítőt, 2 nagy doboz mosóport, 24 rolni vécépapírt és 1 liter mosogatószert használnak el

- Egy reggelihez 2 vekni kenyér és másfél doboz gabonapehely fogy

- Két turnusban ebédelnek, először a kisebbek, utána a nagyobbak, mivel az étkezőasztaluk körül nem férnek el mind

- Alexis naponta 7 alkalommal porszívózza ki a lakást, mint mondja, nem szereti a rendetlenséget és a piszkot

- Nincs mosogatógépük, Alexis mindent kézzel mosogat el

- Naponta 7-szer megy a mosógép, hogy mindenkinek mindig tiszta ruhája legyen

- A bejárat közelében mintegy 40 pár cipő, gumicsizma sorakozik egy cipőtárolón

- A család egy 5 hálószobás házban lakik a skóciai Dingwallban, a fiúk közös szobákon osztoznak

- Bár két kocsijuk is van (egy hét- és egy ötszemélyes), Alexis nem tud vezetni, így ha kocsival akarnak elmenni valahova, akkor David kétszer fordul

Nem cserélnének mással
És hogy akarnak-e még gyereket? A szülők határozottan állítják, hogy most már tényleg nem - persze ki tudja, mit hoz a jövő.

- Amikor nehezebb napunk van, egymásra nézünk Daviddel és megfordul a fejünkben, hogy Úristen, mire vállalkoztunk! - de már el sem tudnánk másképp képzelni az életünket - vallja a 11-szeres édesanya.

Forrás, fotók: DailyMail

Címkék: nagycsalád, 10 fiúgyermek, kislány, igaz történet

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Balkezesség oka: Ezen is múlik, hogy a gyerek jobb- vagy balkezes lesz-e! - Tényleg jobbak a balkezesek nyelvi készségei?
Balkezesség oka: Ezen is múlik, hogy a gyerek jobb- vagy balkezes lesz-e! - Tényleg jobbak a balkezesek nyelvi készségei?

Régóta kutatják, vajon mi lehet az oka, hogy egyes emberek balkezesek lesznek. Mekkora befolyása van a géneknek? Mi mindentől függhet még a kezesség? Miben jobbak vagy mások a balkezesek?

tovább a cikkre
Gyermekgondozási pótszabadság apáknak: 1 hónapig az apuka is otthon maradhat párjával és újszülött babájával Ausztriában
Gyermekgondozási pótszabadság apáknak: 1 hónapig az apuka is otthon maradhat párjával és újszülött babájával Ausztriában

Papamonat Ausztriában: 2019 szeptemberétől 1 hónapig otthon maradhatnak párjukkal és újszülött gyermekükkel az apák Ausztriában. A gyermekgondozási pótszabadságra fizetés nem jár, de támogatás igen.

tovább a cikkre
Ebbe a suliba mi is járnánk! - Lelkes szülők dekorálták ki egy szolnoki iskola lépcsőit, hogy így segítsék a diákokat
Ebbe a suliba mi is járnánk! - Lelkes szülők dekorálták ki egy szolnoki iskola lépcsőit, hogy így segítsék a diákokat

Nagyon menő dolgot találtak ki az egyik szolnoki általános iskolában: a kopár lépcsőket színes dekorációval látták el a lelkes szülők, hogy a gyerekeknek jobban menjen a matek, a helyesírás, a töri - vagy csak mosolyogjanak egy jót.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Levesek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g burgonya 30 g sárgarépa só

Recept:

A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Gyereknap és pünkösdi hosszú hétvége 2020: 141 kinti és benti program, amit imádni fog a gyerek!

vissza vissza