Zebra elé festett jelek: Így próbálják elkerülni a gyalogos baleseteket Orosházán - Szerinted beválik?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Zebra elé festett jelek: Így próbálják elkerülni a gyalogos baleseteket Orosházán - Szerinted beválik? A piktogramok figyelmeztetik a zebrán áthaladókat, hogy közben ne használjanak mobiltelefont, fülhallgatót, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a biztonságos közlekedésről. Az utóbbi időben több olyan baleset is történt az utakon, melyért részben felelőssé tehető a mobiltelefon vagy a zenehallgatás, hiszen mindkettő elvonja az közlekedő gyalogos figyelmét a forgalomról.

Ezért Orosházán kreatív, és remélhetőleg hasznos ötlettel álltak elő: hogy ne forduljon elő több mobiltelefonos balesetek, ezért a járdára, a gyalogátkelőhelyek elé a gyalogosoknak szóló piktogramokat festettek.

piktogram

Az önkormányzat megbízásából 25 zebránál kerültek fel ilyen piktogramok a járdára, amelyek arra figyelmeztetik a zebrán áthaladókat, hogy közben ne használjanak mobiltelefont, fülhallgatót, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a biztonságos közlekedésről.

piktogram

Ez is érdekelhet!
A közlekedés szabályainak megtanítását nem lehet elég korán kezdeni - hogy mi mindenre tanítsd meg a gyermeked, elmondjuk a cikkünkben:
A közlekedés legfontosabb szabályai gyerekeknek + közlekedős versek, letölthető füzetek »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.07