Bokszerrel verte meg iskolatársát egy nyolcadikos fiú a 11. kerületben - Az apuka mesélte el, mi történt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Bokszerrel verte meg iskolatársát egy nyolcadikos fiú a 11. kerületben - Az apuka mesélte el, mi történt Brutálisan megverte egy 14 éves fiú a hatodikos iskolatársát, mert a fiú kancsalnak nevezte a barátnőjét. Az édesapát kérdeztük a megdöbbentő eset részleteiről. Az ember azt gondolná, hogy a gyermeke a barátai, iskolatársai társaságában egy bekamerázott játszótéren, fényes nappal biztonságban van. De mint a legutóbbi eset tanúsítja, ez messze nincs így.

Bokszerrel verték meg
Megdöbbentő esetről számolt be egy háromgyermekes édesapa egy Facebookos csoportban: 11 éves kisfiát, Dejánt brutálisan megverte egy nyolcadikos fiú, ráadásul nem is puszta ököllel, hanem egy bokszerrel. Hogy mi volt a kiváltó ok? Az, hogy a 14 éves fiúnak a barátnője kancsal, és bár ezzel korábban már többször is vicceskedtek a diákok (sőt, maga a nyolcadikos srác is együtt nevetett a többiekkel), ezúttal úgy gondolta, megtorolja a sérelmeket - és véleményét nem szavakkal, hanem bokszercsapásokkal adta 11 éves iskolatársa tudtára.



Az eset október 2-án, egy, a gyerekek 11. kerületi iskolájához közeli játszótéren történt - 10-15 felsős diák a suli után - mint sokszor máskor - itt bandázott, közöttük volt a támadó és az áldozat is.

Látlelet készült a sebeiről
Mint az édesapa lapunknak elmesélte, Deján végül csak úgy tudott szabadulni a brutális verés alól, hogy szabályosan lerúgta magáról a másik fiút és visszarohant az iskolába segítségért. Az intézményben még ott volt az igazgató és néhány tanár is, akik bekötözték a sebeit, közben értesítették a szülőket.

A 11 éves fiút a szülők először a kerületi SZTK-ba vitték, ők pedig azonnal továbbirányították a sérültet a János kórházba. Itt látlelet készült a sebeiről: a feje jobb oldalán egy 5 centis, a balon két félcentis repesztett seb volt, emellett felületi sérüléseket szenvedett a nyakán, a végtagjain, a lapockája és a szeme bevérzett, az arca lila volt és földagadt.



A szülők természetesen feljelentést is tettek az ügyben a rendőrségen, ahonnan éjjel 11-kor engedték őket csak haza a vallomástétel és tanúk kihallgatása után.

Az iskolában nem lett következménye az ügynek
Bár az ember azt gondolná, az iskolában előveszik a tettes nyolcadikos fiút, az édesapa elmondása szerint sajnos semmi ilyesmi nem történt. A verekedős diáktól ugyan az igazgató a bokszert elkobozta, de semmilyen figyelmeztetést, intést, rovást vagy egyebet nem kapott - egyszóval semmi következménye nem lett annak, hogy véresre verte egy több évvel fiatalabb iskolatársát, ráadásul egy olyan eszközzel, melyet a 175/2003. (X. 28.) Kormányrendelet "a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz"-nek minősít és tiltja a használatát.

Mint az iskola igazgatónője az apukának hangsúlyozta, bár elítélik a gyermekek közti erőszakot, ugyanakkor mivel az eset közterületen történt, ezért nem áll módjukban hivatalból intézkedni.

Így lényegében az eset után a támadó ugyanúgy jár az iskolába, mintha semmi nem történt volna. A 11 éves áldozat viszont fél elhagyni az osztálytermét a szünetekben, nehogy összefusson vele, és egyszerűen nem fér a fejébe - ahogy az édesapának sem -, hogyan lehet egy ilyen támadást következmények nélkül megúszni.

Forrás, fotók: Facebook/Canjavec Tamás (engedéllyel!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.10