Nem hajlandó bevenni a gyerek a gyógyszert? - Ez az anyuka zseniális trükkel oldotta meg a feladatot

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem hajlandó bevenni a gyerek a gyógyszert? - Ez az anyuka zseniális trükkel oldotta meg a feladatot Bár az ember szülőként igyekszik elkerülni, hogy gyógyszert kelljen adnia a gyermekének, azért vannak olyan esetek, amikor szükséges. Egy anyuka most előállt egy zseniális trükkel, ami szerinte minden alkalommal beválik. Bár az ember szülőként igyekszik elkerülni, hogy gyógyszert kelljen adnia a gyermekének, azért vannak olyan esetek, amikor szükséges.

Igen ám, de hiába tudjuk felnőtt fejjel, hogy a gyógyszer segítene a kis beteg gyorsabb gyógyulásában, ha ez a bizonyos kis beteg görcsösen összeszorítja a száját és minden erejét összeszedve tiltakozik, valahányszor a gyógyszeres kanállal közelítünk feléje.


A szerző anyuka és az egyik kislánya

Trükkök trükkök hátán
Ezért aztán nem csoda, ha a szülők mindenféle trükköt bevetnek, hogy valahogy megoldják a problémát: akad, aki lekvárba vagy málnaszörpbe keveri a kesernyés szert, más akár még a mogyorókrémet is beáldozza erre a célra - most azonban egy anyuka újabb szintre emelte a dolgot, és módszerét szerényen csak "Az évszázad szülői trükkjének" nevezte el.

"Az egyik ismerősöm nemrég rám írt, áruljam már el, miként sikerül beadom a beteg gyereknek a gyógyszert. Én pedig elárultam. Hát mit mondjak, leesett az álla. És higgyétek el, tényleg működik!" - kezdi a beszámolóját a Mommy Looks Funny Facebook-oldalán megjelent posztjában, majd szerencsére azért azt is leírja, pontosan mi ez a bombabiztos módszer, ami még egyetlen gyógyszernél sem hagyta cserben.

A teendő a következő:
1. Mérd ki a gyógyszert egy kanálba, ahogyan az orvos ajánlotta
2. Végy ki egy adag cukorgyöngyöt a kedvenc márkádból
3. Szórd rá a cukorgyöngyöt a gyógyszerre, amennyi csak ráfér



Ennyi. Hát nem zseniális? Az anyuka szerint legalábbis eddig minden egyes alkalommal bevált, szóval egy próbát mindenképpen megér!

Adj neki vicces nevet
Sőt, szerintünk még tovább fejlesztheted az ötletet, ha még jól meg is marketingelheted az egész gyógyszeres-cukorgyöngyös kreálmányt: adj neki minél hangzatosabb, fantasztikusabb nevet, például unikornis főzet, szivárványlé, hercegnő varázsital vagy épp tündérnektár (legegyszerűbb kiindulni a gyerek kedvenc mesehőséből, és ahhoz igazítani az elnevezést). Ezek után a gyerkőc garantáltan alig várja majd, mikor kapja a következő adagot.

Az anyaságról ír
A Mommy Looks Funny (magyarul: Anyu furán néz ki) egyébként egy személyes blog a Facebookon: Egy Rachel nevű kétgyermekes édesanya indította idén nyáron. Mint a bemutatkozó posztjában írja, hároméves korában olyan súlyosan megsérült egy csillagszórótól, hogy a testének csaknem a fele megégett, az egyik karja pedig rövidebb maradt, ezért a gyerekek sokszor Némónak becézik... Ezt a blogját azért indította, hogy megmutassa, bár külsőleg talán "fura", valójában ő is csak egy anyuka, mint mások, és az élete ugyanúgy tele van vicces, szomorú vagy éppen különös pillanatokkal.

Forrás, fotó: Facebook/Mommy Looks Funny

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.11.28