Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2020: 20 kérdés, amiből kiderül, mennyire ismeri a gyerek az online veszélyeket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2020: 20 kérdés, amiből kiderül, mennyire ismeri a gyerek az online veszélyeket Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása. A teszt 20 kérdésből áll, a legjobban pedig döntőn is részt vehetnek. De nem ez az egyetlen teszt diákoknak. Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása - hangzott el az M1 aktuális csatorna január 19-ei, vasárnap délelőtti műsorában.

Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke szerint azért fontos foglalkozni az online zaklatásokkal, mert a fiatalok az interneten élik életük jelentős részét - a közösségi oldalak, mint a Facebook, az Instagram, vagy a csevegőoldalak, mint a Messenger, Whatsup, Twitter számos veszélyforrást rejtenek és könnyű ismerkedési felületet nyújtanak a rossz szándékkal közeledőknek is.

Ez is érdekelhet!
5+1 alapszabály, hogy a gyerek biztonságban legyen a Facebookon  - IT szakember tanácsai »


A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszttel kapcsolatban elmondta: a 14-22 éves korosztályt célozzák meg két korcsoportban, húsz-húsz kérdéssel.

Okostelefont és külföldi utazást lehet nyerni
A döntőket élőben, május 21-én az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon tartják, a legjobbak görögországi utat és okostelefonokat nyerhetnek.



A bűnözés divatos területe az online zaklatás
Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az internetes bűnözés egyik "legdivatosabb" területének nevezte az online zaklatást. Hangsúlyozta: a teszt elsődleges célja a prevenció, de információkat is szerezhetnek a kitöltők.

Hozzátette: az online zaklatások napvilágra kerülésében fontos a szülő-gyerek közti bizalmi viszony, a sértő, bántó vagy fenyegető anyagok dokumentálása és az, hogy tegyék meg a feljelentést. A rendőrségnek van ilyen ügyekkel foglalkozó speciális egysége, akik jó arányban derítik fel ezeket az eseteket.

Ez is érdekelhet!
Gyerekek az internet előtt: Miért veszélyes, ha hagyod a gyereket egyedül internetezni? »


A www.nagydiaktesztek.hu oldalon egyébként nem csak ezt a tesztet találod meg, hanem van diákoknak szóló, jelenleg is futó filmes teszt, KRESZ-teszt és pénzügyes teszt is, mindegyik értékes nyereményekért. Még több infó itt »

Teszt neve: Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2020
Korcsoportok: 14-18 évesek, 18-22 évesek
Kitöltési határidő: 2020. április 28.
Döntő: 2020. május 21.

Forrás: MTI, nagydiaktesztek.hu
Fotó: Freepik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.01.22