Dunaújvárosi hős fiúk! - A zuhogó esőben saját kabátjukkal védték az idős bácsit, míg a mentők kiértek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Dunaújvárosi hős fiúk! - A zuhogó esőben saját kabátjukkal védték az idős bácsit, míg a mentők kiértek Bár manapság is divat szidni a "mai fiatalokat", valójában köztük is nagyon sok melegszívű, segítőkész ember van, akiről sok felnőtt is példát vehet - mint a következő történet bizonyítja. Szívmelengető igaz történetről adott hírt Dunaújváros hírportálja, a duol.hu - három középiskolás diák ugyanis január 28-án megmentette egy idős urat.

A három középiskolás fiú, Csapóczi Róbert, Farkas Béla és Kelemen Róbert a lapnak elmesélték, kedd este fél 9 táján éppen kimenőn voltak - mindhárman a Széchenyi Kollégium lakói -, amikor észrevették, hogy egy bácsi fekszik az egyik ház lépcsőjénél.

Elcsúszott és elesett, senki nem segített neki
Mint kiderült, a 77 éves úr olyan szerencsétlenül esett el az esős, szeles időjárásban, hogy a lába becsúszott a lépcső alá és nem tudta megmozdítani. Hiába próbált azonban segítséget kérni az utca túloldalán sétáló emberektől, senki nem állt meg a zuhogó esőben, hogy megnézze, mi történt vele.

A fiúk tartották benne a lelket
A fiúk viszont nem tétlenkedtek: egyikőjük rögtön levette a kabátját, a többiek pedig a földön fekvő bácsi fölé tartották, hogy addig se ázzon tovább, aztán hívták a mentőket. Közben az is kiderült, hogy a bácsi és a felesége abban a lépcsőházban laknak, ahol elesett, így a fiúk szóltak az úr feleségének is. Szegény Anna néni először szinte sokkot kapott, még a fiúk vigasztalták, hogy nem lesz semmi baj.

iskolások

Nem történt nagyobb baj
Később a mentők is kiérkeztek és kórházba vitték a bácsit, szerencsére nem esett különösebb baja, csak a keze horzsolódott le, azóta otthon lábadozik. Anna néni nem győzött hálálkodni a három fiúnak, másnap a kollégiumban is meglátogatta őket.

- A férjem, aki edző volt egykor, azt mondja: amit adott a fiataloknak aktív korában, azt visszaadja most neki az élet. [...] Annyi rosszat mondanak a mostani fiatalokra, de látják, itt a példa a jóságra és az önzetlenségre. Köszönöm a szüleiknek, hogy ilyen jó gyerekeket neveltek - mondta el Anna néni a lapnak az eset kapcsán.

Forrás: Duol.hu
Képernyőfotó: Facebook/Dunaújvárosi Hírlap

Kezdőfotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.01.31