Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > "Kedves diákok, nagyon nehéz helyzet ez most, de én bízom bennetek!" - Ezt üzeni egy pedagógus az iskolabezárás - Szülők Lapja

"Kedves diákok, nagyon nehéz helyzet ez most, de én bízom bennetek!" - Ezt üzeni egy pedagógus az iskolabezárás kapcsán

Szülőklapja kép2020. március 13-án Orbán Viktor bejelentette, bezárnak az iskolák, a tanítás digitálisra vált: azaz a diákok és tanárok az internet segítségével tartják a kapcsolatot, dolgoznak együtt. Mi várható? Jocó bácsi megmondja.

Szerző: Szülők lapja
2020-03-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

2020. március 13-án Orbán Viktor bejelentette, bezárnak az iskolák, a tanítás digitálisra vált: azaz a diákok és tanárok az internet segítségével tartják a kapcsolatot, dolgoznak együtt.

Hogy ez miként fog működni a valóságban, az a héten konkretizálódik: legtöbb iskolában hétfőre rendkívüli értekezletet hívtak össze, de a lelkes pedagógusok már péntek éjjel óta Facebook-csoportokba szerveződve osztják meg egymás között a lehetőségeket, ötleteket, konkrét segítséget már - a legnagyobb ilyen csoport az Online otthonoktatás, melynek taglétszáma pár nap alatt 65 ezressé duzzadt.

Példátlan összefogás alakult ki, és láthatóan minden tanár azon dolgozik, hogy a gyerekek könnyebben éljék meg ezt a hirtelen rájuk szakadt változást.

Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár nyílt levele minden diákhoz szól, és kicsit pontosítja, mi várható az elkövetkező hetekben, vagy akár hónapokban."Kedves diákok!

Most kifejezetten hozzátok szólok, hisz ti is legalább annyira érintettek vagytok és ebben az egészben, mint mi, tanárok. Szeretnénk egy kis türelmet, higgadtságot kérni tőletek addig, amíg kitaláljuk, hogyan tovább. Több tízezer pedagógus egész hétvégén azon munkálkodik, hogy legyen megoldás. Sőt, cégek segítenek, színészek, művészek, tolmácsok és még számtalan remek ember azonnal mozdult, hogy segítsen nektek. Igen, nektek!

Egyáltalán ne úgy képzeljétek el az online oktatást, hogy napi 6-8 órában tanárok ülnek a webkamera előtt, órát tartanak, ti pedig nézitek! Mert nem így lesz.

Sokkal inkább feladatokat, projekteket, oktató videókat, online segédanyagokat fogtok kapni tőlünk, de azért persze lesz videós bejelentkezés is, hisz tudom, hogy azt várjátok tőlünk. Mert fontos nektek is, hogy jelen legyünk veletek. Higgyétek, el nekünk is.

És arra is szükség van, hogy ti is ötleteljetek, adjatok tippeket, mit és hogyan lehetne még. Mert kreatívak vagytok. Segítsetek azoknak a tanároknak, akik kevésbé vannak otthon az online, digitális dolgokban!

Ez nagyon nehéz helyzet lesz most mindenkinek. És nem most, az elején, hisz az újdonság varázsa hatni fog. Hanem esetleg hetek múlva. Mert igen, erre kell készülni, hogy ez nem egy rövid, átmeneti időszak lesz sajnos...

Tudom, látom és olvasom, hogy sokan nem hisznek bennetek, sokan azt vallják, hogy úgysem fogtok tanulni, egész nap lógni, játszani meg bandázni fogtok. Én pedig tudom és hiszem, hogy sokkal érettebbek, sokkal felelősségteljesebbek vagytok, mint azt sokan gondolják! Én bízom bennetek, nagyon is!

Tudom, hogy meg fogjátok mutatni a felnőttek világának, milyen szuperek vagytok, és hogy együtt, közösen megoldjuk, és túl leszünk, sikeresen. Tudom, hogy tanulni fogtok, elvégzitek a feladatokat, hallgattok ránk, ahogy eddig is. Már csak azért is, hogy ne a negatív károgóknak legyen igaza...

Viszont nagyon fontos, hogy ezt ne úgy éljétek meg, hogy ha nincs suli, attól még megyek bárhova. Mert pont nem ez a helyzet, akkor sem, ha még nem rendeltek el erre vonatkozólag tilalmat. Mert most pont az lenne a fő, hogy maradjatok otthon, csak a legszükségesebb esetben menjetek ki.

Tudom, ez a legnehezebb. Nekem is. Még a gondolat is rossz, hogy otthon kell ülnöm, és ami még rosszabb, hogy nem találkozhatok a diákjaimmal. Lehet, hogy elég sokáig. Higgyétek el, ez nekünk is rossz. De most a közös érdek ezt kívánja. És én tudom, hogy ti is tudjátok, értitek és érzitek ennek a fontosságát. És igen, lesznek nehéz pillanatok, kiborulások, ahogy valószínűleg nálunk is.

De egyet ne felejtsetek el: ha csak online is, de ott vagyunk mellettetek, ahogy ti is mellettünk, hogy segítsünk, támogassunk, bátorítsunk. És hogy valami jót hozzunk ki ebből a sz.., akarom mondani rossz helyzetből!

Szóval mindenkinek kitartást, mert most szükség lesz rá!

Virtuális (mert ugye most a valós nem annyira javasolt) puszi, pacsi mindenkinek!"

Forrás: Facebook/Jocó bácsi világa
Fotó: Pixabay

Címkék: veszélyhelyzet, iskolák bezárása, iskolazárás, jocó bácsi, koronavírus

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Február óta tudom, hogy márciusban le fog állni a világ" - Ezt tanácsolja a világhírű magyar kutató a koronavírus kapcsán

Barabási Albert László, Bostonban élő, világhírű magyar fizikus és hálózatkutató tette közzé gondolatait a koronavírusról a Facebook-oldalán, érdemes elolvasni.

tovább a cikkre
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől

Sok üzletben kifogytak a kézfertőtlenítő gélek, ezért az utóbbi napokban a külföldi és a magyar oldalakon egyaránt felbukkantak az ilyen-olyan tuti receptek, amikkel kiváltható a bolti kézfertőtlenítő. Mennyire hatékonyak ezek? Utánajártunk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Töltött tojás

Töltött tojás

Uzsonnakrémek kenyérre >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: tojás majonéz mustár pritamin paprika póréhagyma tejföl reszelt sajt fűszerpaprika ízlés szerint!

Recept:

A tojásokat alaposan megmossuk, majd héjában keményre főzzük (kb. 15 perc). Amikor kihűlt, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. A sárgáját külön tálba tesszük, összetörjük, hozzákeverünk annyi tejfölt, hogy krémes legyen, ízesítjük majon&(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

"Kivettem a 12 éves lányom az iskolából, hogy influenszer lehessen"

vissza vissza