Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > "Kedves diákok, nagyon nehéz helyzet ez most, de én bízom bennetek!" - Ezt üzeni egy pedagógus az iskolabezárás - Szülők Lapja

"Kedves diákok, nagyon nehéz helyzet ez most, de én bízom bennetek!" - Ezt üzeni egy pedagógus az iskolabezárás kapcsán

Szülőklapja kép2020. március 13-án Orbán Viktor bejelentette, bezárnak az iskolák, a tanítás digitálisra vált: azaz a diákok és tanárok az internet segítségével tartják a kapcsolatot, dolgoznak együtt. Mi várható? Jocó bácsi megmondja.

Szerző: Szülők lapja
2020-03-16
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

2020. március 13-án Orbán Viktor bejelentette, bezárnak az iskolák, a tanítás digitálisra vált: azaz a diákok és tanárok az internet segítségével tartják a kapcsolatot, dolgoznak együtt.

Hogy ez miként fog működni a valóságban, az a héten konkretizálódik: legtöbb iskolában hétfőre rendkívüli értekezletet hívtak össze, de a lelkes pedagógusok már péntek éjjel óta Facebook-csoportokba szerveződve osztják meg egymás között a lehetőségeket, ötleteket, konkrét segítséget már - a legnagyobb ilyen csoport az Online otthonoktatás, melynek taglétszáma pár nap alatt 65 ezressé duzzadt.

Példátlan összefogás alakult ki, és láthatóan minden tanár azon dolgozik, hogy a gyerekek könnyebben éljék meg ezt a hirtelen rájuk szakadt változást.

Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár nyílt levele minden diákhoz szól, és kicsit pontosítja, mi várható az elkövetkező hetekben, vagy akár hónapokban."Kedves diákok!

Most kifejezetten hozzátok szólok, hisz ti is legalább annyira érintettek vagytok és ebben az egészben, mint mi, tanárok. Szeretnénk egy kis türelmet, higgadtságot kérni tőletek addig, amíg kitaláljuk, hogyan tovább. Több tízezer pedagógus egész hétvégén azon munkálkodik, hogy legyen megoldás. Sőt, cégek segítenek, színészek, művészek, tolmácsok és még számtalan remek ember azonnal mozdult, hogy segítsen nektek. Igen, nektek!

Egyáltalán ne úgy képzeljétek el az online oktatást, hogy napi 6-8 órában tanárok ülnek a webkamera előtt, órát tartanak, ti pedig nézitek! Mert nem így lesz.

Sokkal inkább feladatokat, projekteket, oktató videókat, online segédanyagokat fogtok kapni tőlünk, de azért persze lesz videós bejelentkezés is, hisz tudom, hogy azt várjátok tőlünk. Mert fontos nektek is, hogy jelen legyünk veletek. Higgyétek, el nekünk is.

És arra is szükség van, hogy ti is ötleteljetek, adjatok tippeket, mit és hogyan lehetne még. Mert kreatívak vagytok. Segítsetek azoknak a tanároknak, akik kevésbé vannak otthon az online, digitális dolgokban!

Ez nagyon nehéz helyzet lesz most mindenkinek. És nem most, az elején, hisz az újdonság varázsa hatni fog. Hanem esetleg hetek múlva. Mert igen, erre kell készülni, hogy ez nem egy rövid, átmeneti időszak lesz sajnos...

Tudom, látom és olvasom, hogy sokan nem hisznek bennetek, sokan azt vallják, hogy úgysem fogtok tanulni, egész nap lógni, játszani meg bandázni fogtok. Én pedig tudom és hiszem, hogy sokkal érettebbek, sokkal felelősségteljesebbek vagytok, mint azt sokan gondolják! Én bízom bennetek, nagyon is!

Tudom, hogy meg fogjátok mutatni a felnőttek világának, milyen szuperek vagytok, és hogy együtt, közösen megoldjuk, és túl leszünk, sikeresen. Tudom, hogy tanulni fogtok, elvégzitek a feladatokat, hallgattok ránk, ahogy eddig is. Már csak azért is, hogy ne a negatív károgóknak legyen igaza...

Viszont nagyon fontos, hogy ezt ne úgy éljétek meg, hogy ha nincs suli, attól még megyek bárhova. Mert pont nem ez a helyzet, akkor sem, ha még nem rendeltek el erre vonatkozólag tilalmat. Mert most pont az lenne a fő, hogy maradjatok otthon, csak a legszükségesebb esetben menjetek ki.

Tudom, ez a legnehezebb. Nekem is. Még a gondolat is rossz, hogy otthon kell ülnöm, és ami még rosszabb, hogy nem találkozhatok a diákjaimmal. Lehet, hogy elég sokáig. Higgyétek el, ez nekünk is rossz. De most a közös érdek ezt kívánja. És én tudom, hogy ti is tudjátok, értitek és érzitek ennek a fontosságát. És igen, lesznek nehéz pillanatok, kiborulások, ahogy valószínűleg nálunk is.

De egyet ne felejtsetek el: ha csak online is, de ott vagyunk mellettetek, ahogy ti is mellettünk, hogy segítsünk, támogassunk, bátorítsunk. És hogy valami jót hozzunk ki ebből a sz.., akarom mondani rossz helyzetből!

Szóval mindenkinek kitartást, mert most szükség lesz rá!

Virtuális (mert ugye most a valós nem annyira javasolt) puszi, pacsi mindenkinek!"

Forrás: Facebook/Jocó bácsi világa
Fotó: Pixabay

Címkék: veszélyhelyzet, iskolák bezárása, iskolazárás, jocó bácsi, koronavírus

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Február óta tudom, hogy márciusban le fog állni a világ" - Ezt tanácsolja a világhírű magyar kutató a koronavírus kapcsán

Barabási Albert László, Bostonban élő, világhírű magyar fizikus és hálózatkutató tette közzé gondolatait a koronavírusról a Facebook-oldalán, érdemes elolvasni.

tovább a cikkre
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől

Sok üzletben kifogytak a kézfertőtlenítő gélek, ezért az utóbbi napokban a külföldi és a magyar oldalakon egyaránt felbukkantak az ilyen-olyan tuti receptek, amikkel kiváltható a bolti kézfertőtlenítő. Mennyire hatékonyak ezek? Utánajártunk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sajtos tojáslepény

Sajtos tojáslepény

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 2 db tojás 30 ml tejszín 10 ml olaj 40 g óvári sajt só

Recept:

Tojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel és a sóval. Palacsintasütő alját kikenjük olajjal, felmelegítjük, beleöntjük a tojáslét, addig sütjük az egyik oldalát, amíg megszilárdul, majd óvatosan megfordítjuk, ezt az oldalát is megsütjük. Megsz&(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

"Anya mos és főz, apa tévét néz" - Mi történik akkor, ha a gyerekek tervezik a házimunkát?

vissza vissza