Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Koronavírus-járvány Magyarországon: Így változott meg az életünk néhány nap alatt - FOTÓSOROZAT - Szülők Lapja

Koronavírus-járvány Magyarországon: Így változott meg az életünk néhány nap alatt - FOTÓSOROZAT

Szülőklapja képA koronavírus a kínai Vuhanból kezdett terjedni 2019 decemberében, 2020 tavaszára pedig már szinte a világ minden tájára eljutott - hazánkba is. Képeken a megváltozott mindennapok.

Szerző: Szülők lapja
2020-03-16
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A koronavírus a kínai Vuhanból kezdett terjedni 2019 decemberében, 2020 tavaszára pedig már szinte a világ minden tájára eljutott - hazánkba is.

Az első hazai koronavírusos beteget március elején jelentették be, március 16-ára már 39-en lettek és egy beteg el is hunyt a fertőzés következtében. A kormány március 11-én rendelt el veszélyhelyzetet, aztán március 13-án megszületett a döntés az iskolák bezárásáról, majd március 16-ától újabb szigorítások léptek életbe.

Ezekkel egy időben teljesen felfordult az addig megszokott életünk - a megelőzés érdekében fontos az otthon maradás, de az élet nem áll le: online folyik a tanítás, az istentisztelet, ha pedig ki kell lépnünk a megszokott négy fal közül, akkor tartjuk a másfél méter távolságot sorban állás közben. Most az MTI fotóból válogattunk - így néznek ki a koronavírus-járvány következtében megváltozott mindennapjaink.
 

Fotókon a koronavírus-járvány sújtotta Magyarország mindennapjaiKoronavírus-járvány Magyarországon: Így változott meg az életünk néhány nap alatt - Képsorozat
Megtiltották az első ajtós felszállást a BKK buszain
Budapest, 2020. március 16. Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán Budapesten, a Batthyány téren 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották az első ajtós felszállást és megszűnt a jegyértékesítés a buszon.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán


Üres óvoda Győrben
Győr, 2020. március 16. A bútorokat fertőtleníti egy óvónő a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda egyik óvodai csoportszobájában 2020. március 16-án. Az intézmény több mint százfős óvodájába ezen a napon egy gyereket sem vittek be. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében ettől a naptól Győrben is bezárnak a bölcsődék és az óvodák. Az önkormányzati, egyházi és alapítványi fenntartású intézményekben kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítanak azoknak, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba


Bezártak a gyógyfürdők Budapesten
Budapest, 2020. március 15. A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda üres kültéri medencéi Budapesten 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. valamennyi fürdőegységét, gyógyászati egységét zárva tartja határozatlan ideig.
Fotó: MTI/Mohai Balázs


Budapest
Budapest, 2020. március 16. Az új koronavírus-járvány miatt elnéptelenedett Halászbástya a budai Várban 2020. március 16-án. Középen Szent István lovas szobra látható.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


A budapesti Honvédkórház hétfőtől elővizsgálati pontot működtet
Budapest, 2020. március 16. Védőfelszerelést viselő nővér áll a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Honvédkórházban kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán


Alig van forgalom az autópályákon
Nagykanizsa, 2020. március 14. A szinte üres M7-es autópálya Nagykanizsa közelében 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a forgalom a horvát és a szlovén határ irányába.
Fotó: MTI/Varga György


Bezárt játszótér a budai Várban
Budapest, 2020. március 16. Lakat az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezárt budavári Mátyás király játszótér kapuján 2020. március 16-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


Házi karanténra figyelmeztető tábla
Nagykanizsa, 2020. március 16. Házi karanténra figyelmeztető tábla egy családi ház ablakában Nagykanizsán 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a házi karanténban lévőknek figyelmeztető táblát kell kihelyezniük jól látható helyre.
Fotó: MTI/Varga György


Románia négy átkelőhelyet ideiglenesen bezárt a magyar határszakaszon
Létavértes, 2020. március 16. A lezárt Létavértes-Székelyhíd határátkelőhely a magyar-román határon Létavértes közelében 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedése miatt Románia óvintézkedésként a magyar határszakaszon ideiglenesen bezárt négy átkelőhelyet.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Istentiszteletek online közvetítése Szegeden
Szeged, 2020. március 15. Pirer Gyuláné a szegedi Szent Rozália görögkatolikus kápolna által online közvetített misét nézi otthonában 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járványra való tekintettel a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség március 15-től a szertartásokat online is közvetíti a Szegedi Szent Rozália templomból, hogy azok, akik nem tudnak eljutni a szent liturgiákra, ezen a felületen követhessék.
Fotó: MTI/Rosta Tibor


Elkezdődött a járványügyi mobil kórház építése Kiskunhalason
Kiskunhalas, 2020. március 16. Munkagépek dolgoznak a 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építési munkálatainak előkészítésén a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. március 16-án. A kórház a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor


Sorban állók egy debreceni postahivatal előtt
Debrecen, 2020. március 16. Sorban állók a Hatvan utcai posta előtt Debrecenben 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány elleni hozott intézkedések miatt csak annyi ügyfél tartózkodhat a postán, ahány ablak nyitva van.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Szent László Kórház
Budapest, 2020. március 16. Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


Mától indul a digitális oktatási munkarendre történő átállás
Miskolc, 2020. március 16. Podhorszky Judit tanárnő összepakolja és hazaviszi a személyes tárgyait a tanári szobából a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében mától bezártak az iskolák és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.
Fotó: MTI/Vajda János


Mától indul a digitális oktatási munkarendre történő átállás
Nyíregyháza, 2020. március 16. Osztályterem a bezárt nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Angol-Német Kéttannyelvű Iskolában 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében mától a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.
Fotó: MTI/Balázs Attila


Televíziós távoktatás Miskolcon
Miskolc, 2020. március 16. Kiss Zoltán irodalomtanár felkészítő órát tart a Miskolc Televízió stábja előtt a koronavírus-járvány miatt elrendelt távoktatás keretében a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2020. március 16-án. Az érettségi előtt álló diákok számára készülő órákat a Miskolc Televízió március 23-tól sugározza.
Fotó: MTI/Vajda János


Mától indul a digitális oktatási munkarendre történő átállás
Budapest, 2020. március 16. Egy budapesti gimnazista az otthonából, internetkapcsolaton keresztül figyeli osztályfőnökének, Kerényi Katának, a Zöld Kakas Líceum tanárának online tartott óráját 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében mától a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


Online-koncertet adott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián
Budapest, 2020. március 13. Üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvořák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án. A koronavírus-veszély miatt zárt ajtók mögött tartott hangversenyt élőben közvetítették online-felületeken.
Fotó: MTI/Mohai Balázs


Az interneten közvetítették élőben a Fővárosi Nagycirkusz előadását
Budapest, 2020. március 15. Daniel Togni és Antal Loretta produkciója a Fővárosi Nagycirkusz Varázslatos Győztesek című műsorában 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében zárt ajtók mögött tartott előadást élőben közvetítették az interneten.
Fotó: MTI/Mohai Balázs


Kiköltöző egyetemisták Pécsen
Pécs, 2020. március 16. Hallgatók várakoznak a kiköltözésre a Pécsi Tudományegyetem Szalay László Kollégium épülete előtt Pécsen 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány miatt a kormány intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
Fotó: MTI/Sóki Tamás


A budapesti Pólus center
Bár a bevásárlóközpontok egyelőre nem zártak be, elvétve látni már csak vásárlókat a máskor népszerű helyeken.
Fotó: Szülők Lapja


Budapesti város- és életképek
Budapest, 2020. március 16. Járókelő maszkban a Kossuth Lajos utcában Budapesten 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány miatt a főváros utcáin, közterein szinte nincsenek turisták és a helyi lakosok is jóval kevesebbet tartózkodnak a közterületeken.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán


Melegétel-kiszállítás Gyálon
Gyál, 2020. március 18. Madar Lajos, a helyi segítségnyújtó szolgálat munkatársa védőmaszkban és gumikesztyűben élethordót akaszt egy családi ház kerítésére Gyálon 2020. március 18-án. A férfi napi közel száz adag meleg ételt szállít ki az otthonukban lévő idős rászorulóknak, a koronavírus-járvány miatt bevezetett fokozott higiéniai intézkedéseknek megfelelően az érintkezés teljes elkerülése mellett.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Védőmaszkok gyártása Nagykanizsán
Nagykanizsa, 2020. március 18. Védőmaszkokat gyártanak a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. nagykanizsai varrodájában 2020. március 18-án. A védőmaszkok speciális szűrővel nem rendelkeznek, de kétrétegű orvosi szövetből készülnek, 90 Celsius-fokon moshatók és fertőtleníthetők. Az első tízezer darabot a helyi önkormányzat rendelte meg saját intézményei számára.
Fotó: MTI/Varga György

(képes összeállításunkat folyamatosan bővítjük)

Fotók, szöveg: MTI

Címkék: koronavírus, képsorozat

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Kedves diákok, nagyon nehéz helyzet ez most, de én bízom bennetek!" - Ezt üzeni egy pedagógus az iskolabezárás kapcsán

2020. március 13-án Orbán Viktor bejelentette, bezárnak az iskolák, a tanítás digitálisra vált: azaz a diákok és tanárok az internet segítségével tartják a kapcsolatot, dolgoznak együtt. Mi várható? Jocó bácsi megmondja.

tovább a cikkre
"Február óta tudom, hogy márciusban le fog állni a világ" - Ezt tanácsolja a világhírű magyar kutató a koronavírus kapcsán

Barabási Albert László, Bostonban élő, világhírű magyar fizikus és hálózatkutató tette közzé gondolatait a koronavírusról a Facebook-oldalán, érdemes elolvasni.

tovább a cikkre
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől
Kézfertőtlenítő gél házilag: Mit tehetsz, ha elfogy a boltokban a fertőtlenítő gél? - Receptek és vélemények szakemberektől

Sok üzletben kifogytak a kézfertőtlenítő gélek, ezért az utóbbi napokban a külföldi és a magyar oldalakon egyaránt az ilyen-olyan tuti receptek, amikkel kiváltható a bolti kézfertőtlenítő. Mennyire hatékonyak ezek? Utánajártunk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Első szülinapi torta - joghurttorta

Első szülinapi torta - joghurttorta

Sütemények >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: T é s z t á h o z 4 tojás 120 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 80 g liszt citrom reszelt héja 1 csomag sütőpor margarin a forma kikenéséhez K r é m h e z 300 ml joghurt 200 ml habtejszín 150 g porcukor 1 csomag vaníliás porcukor 1 evőkanál zselatin 1 citrom leve T e t e j é r e 500 g piros gyümölcs (eper, málna, cseresznye) 2 csomag tortazselé 200 ml piros gyümölcsszörp

Recept:

Habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és apránként a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a masszához. A tortaformát kikenjük m(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Ingyenes Tűzoltó Skanzen nyílt Újpesten - Ide vidd el a gyereket, ha imádja a tűzoltóautókat!

vissza vissza