Ha a koronavírusról kérdez a gyerek: Ezt a rövid videót mutasd meg neki, és mindent érteni fog! - Gyermekorvos készítette

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ha a koronavírusról kérdez a gyerek: Ezt a rövid videót mutasd meg neki, és mindent érteni fog! - Gyermekorvos készítette A világon most minden a koronavírus-járvány körül forog. A gyerekek is gyakran hallják a vírussal kapcsolatos híreket, így nem csoda, ha megkérdik: Mi ez a koronavírus? A világon most minden a koronavírus-járvány körül forog - jelenleg Magyarországon 73 regisztrált betegről tudnak (2020. március 19-ei adat). A gyerekek is gyakran hallják a vírussal kapcsolatos híreket, így nem csoda, ha megkérdik: Mi ez a koronavírus?

Persze szülő legyen a talpán, aki könnyen és érthetően el tudja magyarázni a kis gyerkőcnek, mi is ez a vírus és miért olyan veszélyes - anélkül, hogy megijesztené vele a gyermekét. Ám az sem jó stratégia, ha lerázzuk a gyereket, és azt mondjuk, kicsi ő még ehhez, ne foglalkozzon vele.



Kőnig doki elmagyarázza
Szerencsére itt van nekünk Kőnig doki gyermeksebész, aki nem csak a szülőket segíti tanácsaival, de remekül ért a gyerekek nyelvén is. A népszerű orvos egy kedves, közérthető rövid videót készített kimondottan gyerekeknek, és ebben játékosan, de a fontos információk kihangsúlyozásával magyarázza el a kisebbeknek, mi ez a koronavírus. Nézzétek meg a gyermekeddel!



"Ez a videó a gyerekeknek szól. Ők nem értik, mi történik. Azt látják, hogy a szülők szoronganak, a világ felborul és ettől ők is szoronganak és félnek. Ezzel a videóval azt szeretném, hogy ők is megértsék, mit lehet tenni, hogy ők is megértsék miről is van szó, hogy ők is részesei legyenek a küzdelemnek. Hogy ők is Harcosok legyenek!" - írta a doki a videó mellé.

A videóban az orvos említi a helyes kézmosást is - Ennek elsajátításához nézd meg ezt a cikkünket, kattints »

Ez is érdekelhet!
12 dolog, amit tarts be, hogy elkerüld a koronavírus-fertőzést - Tanácsok kismamáknak, szülőknek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól »


Forrás, képernyőfotó: Youtube/Dr. Kőnig Róbert

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.03.19