Koronavírusos gyerek miatt zártak le egy budapesti gyermekorvosi rendelőt - Egy gyermekorvos adott hírt róla

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Koronavírusos gyerek miatt zártak le egy budapesti gyermekorvosi rendelőt - Egy gyermekorvos adott hírt róla Jelenleg 73 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, de mint ahogy az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, átléptünk a csoportos megbetegedések fázisába - és bizony gyermekek is megfertőződhetnek. Jelenleg 73 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, de mint ahogy az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, átléptünk a csoportos megbetegedések fázisába, ami azt jelenti, hamarosan több száz, vagy akár több ezer megbetegedés is történik.

Mint tudvalevő, a koronavírus-fertőzés elsősorban az idősebb korosztály számára veszélyes, ám kiderült az Operatív törzs szerdai sajtótájékoztatójából, hogy más korosztályok képviselői is megfertőződtek - ugyanakkor azt kiemelték, hogy kiskorú betegről nem tudnak.

Már van gyermek koronavírusos beteg is
Ez most minden bizonnyal megváltozott (bár hivatalosan még nem erősítette meg az Operatív törzs): alig egy órája került ki a Facebookra egy 15. kerületi gyermekorvos, Dr. Király Balázs posztja, melyben azt írja, az ÁNTSZ lezárta a rendelője alsó szintjét fertőtlenítés miatt - az ok pedig, hogy egy olyan gyermeket vizsgáltak, akinél "igazolódott a koronavírus fertőzöttség."

A gyermekorvos tudomása szerint a gyerek jelenleg nem szorul kórházi kezelésre, és nem is szeretne közelebbit elárulni róla, ugyanakkor kiemelte, "semmilyen tényt, fontos információt, ami megosztható" nem fog titkolni.

Koronavírusos gyerek miatt zártak le egy budapesti gyermekorvosi rendelőt - Egy gyermekorvos adott hírt róla

Forrás, képernyőfotó: Facebook/Dr. Király Balázs gyermekorvos oldala
Kezdőfotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.03.19