Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Ételadományok, ingyen szállás, ingyen taxizás - Így segítheted te is az egészségügyben dolgozókat a koronaví - Szülők Lapja

Ételadományok, ingyen szállás, ingyen taxizás - Így segítheted te is az egészségügyben dolgozókat a koronavírus-járvány idején!

Szülőklapja kép2020. március 20-ára 85-re nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma Magyarországon, de már jönnek a csoportos megbetegedések, ez a szám több százra vagy akár ezerre is növekedni fog, nagy a teher az egészségügyi dolgozókon.

Szerző: Szülők lapja
2020-03-20
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

2020. március 20-ára 85-re nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma Magyarországon, de az országos tisztifőorvos szerint ez már a csoportos megbetegedések ideje, tehát ez a szám hamarosan több százra vagy akár ezerre is növekedni fog.

A veszélyhelyzet hatalmas terhet ró az egészségügyi dolgozókra, akik hősiesen bírják a rohamot, de sokszor enni sincs idejük és lehetőségük, ezért minden külső segítséget elfogadnak.

A Bethesda Gyermekkórházban például örülnének könnyen tárolható, osztható, egyszerűen fogyasztható élelmiszernek (pl. csoki, kávé, gyümölcsök, kekszek) - erről a kommunikációs vezető üzenete jelent meg a Facebookon. Ami fontos: a kórház teherportáján lehet leadni a csomagokat, bármilyen segítségnek örülnek.

Ételadományok, ingyen szállás, ingyen taxizás - Így segítheted te is az egészségügyben dolgozókat a koronavírus-járvány idején!

A Bethesdások egyébként többször is posztolnak és köszönik az eddigi adományokat: "Csak a mai nap kaptunk egy szinte új tabletet, két laptopot 65 év feletti otthonról dolgozó munkatársainknak, napi 50 db-os péksütemény és kávéfelajánlást nővéreinknek, egy nagy adag szappanadományt és némi pénzadományt alapítványunk számára, amelyet most a védőfelszerelésekre költünk és még nincs is vége a napnak!"

Ételadományok, ingyen szállás, ingyen taxizás - Így segítheted te is az egészségügyben dolgozókat a koronavírus-járvány idején!

Szerencsére már több kezdeményezés is elindult a kórházi és az egészségügyben dolgozók megsegítésére:

- Egy veszprémi étterem a megyei kórház sürgősségi osztályán dolgozóknak 15 adag ebédet ad ingyenesen csütörtöktől a járvány végéig. Egy veszprémi cég mosógépet ajánlott fel a kórház sürgősségi osztályának, az egyik tapolcai étterem pedig a mentőket látja el meleg ebéddel.

- A független taxisok kezdeményezésére a Taxisok Operatív Törzse felajánlotta, hogy szükség esetén térítésmentesen viszik munkába, illetve onnan haza a fárasztó műszak után a védekezésben dolgozókat, ideértve az ápolókat, a nővéreket, a rendőröket, a katonákat. A felhíváshoz már több száz taxis csatlakozott, önállóan, taxi társaságoktól függetlenül. A fővároson belül ingyen, vidékről benzináron vállalják a fuvart  - erről a Pestisrácok.hu számolt be. Fuvarozók és fuvart kérők a Taxisok a védekezésért Facebook-csoportban találhatnak bővebb információt.

- A Lifetilt egészséges életmóddal és termékkiegészítőkkel foglalkozó cég vállalta, hogy 1 hónapig (vagy ha szükséges, akár tovább) 50 adag egész napos ételt szállítanak a Szent László kórházba - az első szállítmány március 17-én meg is történt. Mivel azóta további kórházakat jelöltek ki járványkórháznak, így további 5 kórház (a Szent Lászlón kívül a Korányi, Kútvölgyi, Ajka, Miskolc, Szekszárd, Kiskunhalasi kórház) orvosainak és ápolóinak a napi egészséges ételeket szeretnék biztosítani - ebben várják az önkéntes segítséget.

Ételadományok, ingyen szállás, ingyen taxizás - Így segítheted te is az egészségügyben dolgozókat a koronavírus-járvány idején!

- "Akinek most az a legnehezebb, hogy otthon maradjon, az nem tudja elképzelni, milyen annak, aki nem maradhat otthon. Mi most arra kell berendezkedjünk, hogy előbb-utóbb haza sem mehetünk. Ezért kimondhatatlan hálát érzünk azért az összefogásért, amivel minket támogattok." - posztolta március 19-én a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, akik több helyről is kaptak ételadományokat, ezért létrehoztak egy Google-dokumentumot az adományok kezelésére.

- A Budapesti Airbnb közösség az egészségügyi dolgozókért zárt Facebook-csoport tagjai "kórházban dolgozó, közvetlen betegekkel érintkező egészségügyi dolgozók számárat ingyen biztosítanának lakást", hogy így segítsék azokat a kórházi dolgozókat, akik nem mernek hazamenni családtagjaikhoz, nehogy megfertőzzék őket. Mint a 444 megtudta, egyelőre még nem akarnak pánikolva költözni az egészségügyi dolgozók, de vannak már többen, akik nagyon hálásak a lehetőségért.

(cikkünk folyamatosan bővül)

Forrás: MTI, Facebook/Monika Lujber, Facebook/Lifetilt blog, Pestisrácok.hu, Facebook/Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, 444.hu
Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház

Címkék: bethesda, gottsegen, egészségügyi dolgozók, segítség

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Ha a koronavírusról kérdez a gyerek: Ezt a rövid videót mutasd meg neki, és mindent érteni fog! - Gyermekorvos készítette
Ha a koronavírusról kérdez a gyerek: Ezt a rövid videót mutasd meg neki, és mindent érteni fog! - Gyermekorvos készítette

A világon most minden a koronavírus-járvány körül forog. A gyerekek is gyakran hallják a vírussal kapcsolatos híreket, így nem csoda, ha megkérdik: Mi ez a koronavírus?

tovább a cikkre
Koronavírusos gyerek miatt zártak le egy budapesti gyermekorvosi rendelőt - Egy gyermekorvos adott hírt róla
Koronavírusos gyerek miatt zártak le egy budapesti gyermekorvosi rendelőt - Egy gyermekorvos adott hírt róla

Jelenleg 73 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, de mint ahogy az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, átléptünk a csoportos megbetegedések fázisába - és bizony gyermekek is megfertőződhetnek.

tovább a cikkre
Dr. Novák Hunor: Van rá esély, hogy gyerekhalál is lesz a koronavírus miatt
Dr. Novák Hunor: Van rá esély, hogy gyerekhalál is lesz a koronavírus miatt

Dr. Novák Hunor gyermekgyógyász legújabb videójában köntörfalazás nélkül beszél a koronavírus-fertőzésről, egyúttal szeretné a szülőket is megnyugtatni, nem szabad túlságosan pánikolni a járvány miatt.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Csőben sült töltött tojás

Csőben sült töltött tojás

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 2 főtt tojás 20 gr vaj só bors szerecsendió petrezselyemzöld (májpüré, vagy halkrém) Mártáshoz: 20 gr vaj 20 gr liszt 2 dl babatej, vagy tej 20 gr reszelt sajt 1 egész nyers tojás

Recept:

A főtt tojásokat kettévágjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyem zölddel ízlés szerint máj-, vagy halpürével összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a főtt tojások fehérjébe.
(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Kétszer jön a családi pótlék augusztusban! - Mutatjuk, mikor utalja az Államkincstár az összeget

vissza vissza