Digitális oktatás: Ez az élelmes tesitanár vasalódeszkán mutatja be az úszást diákjainak - Imádjuk a videóját!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Digitális oktatás: Ez az élelmes tesitanár vasalódeszkán mutatja be az úszást diákjainak - Imádjuk a videóját! Az ország alig egy hete állt át digitális oktatásra, de máris rengeteg szuper ötlettel álltak elő a tanárok, akik végre elszakadhatnak a frontális tanítástól és a tankönyv-munkafüzet-füzet triumvirátusától. Az ország alig egy hete állt át digitális oktatásra, de máris rengeteg szuper ötlettel álltak elő a tanárok, akik végre elszakadhatnak a frontális tanítástól és a tankönyv-munkafüzet-füzet triumvirátusától.

Azóta sok háztartásban ismerkednek a Google Classroom, a Redmenta, az Edmodo vagy a Zoom működésével, a gyerekek pedig online teszteket kapnak, projekteket készítenek, plakátot terveznek, Youtube-videók alapján írnak vázlatot és igyekeznek az agyukat is ráállítani a másfajta tanulásra.



Igen ám, de mit kezdjenek a készségtantárgyak pedagógusai? A technika, rajz még megoldható, de mi legyen a testneveléssel - ami amúgy továbbra is fontos lenne, főleg az otthoni bezártságban.

Online tesióra
Nos, az élelmes tesitanárok nem esnek kétségbe és szuper videókkal kápráztatják el a diákjaikat. Mint tette azt Vezsenyi László testnevelő tanár, a makói József Attila Gimnázium egyik tanára, aki felejthetetlen módszerrel próbálta meg átadni úszástudományát diákjainak - (a videót nem ő töltötte fel, egy Facebook-oldalon találtuk, de a feltöltő, Kovács Tibor lapunknak megerősítette, hogy nem ő készítette és nem is ő szerepel a képsorokon.)

Hogy a videó alapján ki tanult meg úszni, azt nem tudjuk, de az tuti, hogy mindenkinek feldobja a napját:

Így tanulj meg úszni egy vasalódeszka segítségével! - Videó



Forrás: Facebook/Kovács Tibor

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.03.24