Érettségi 2020: Ingyenes tantárgyi felkészítő videók, idegen nyelvű könyvek, kötelező olvasmányok filmen és hangoskönyvön

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Érettségi 2020: Ingyenes tantárgyi felkészítő videók, idegen nyelvű könyvek, kötelező olvasmányok filmen és hangoskönyvön Az M5 Youtube-csatornáján 6 tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben. Az M5 Youtube-csatornáján 6 tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Mint ismert, az M5 oktatási sávjában hétköznap reggel 8:00-tól 11:00-ig felsős diákoknak, 12:30-tól pedig elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló Érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

érettségi tévé

Már a Youtube-on is elérhető 360 oktatóvideó
A korosztály önálló tanulását segítve ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a legnagyobb videómegosztón is elérhetővé váltak. Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó hivatott arra, hogy kiegészítse a digitális oktatást, valamint a hatékony önálló tanulásra ösztönözzön az érettségi vizsgák előtt.

Részenként 25 perces anyagok
Közölték, érdemes megnézni az ingyenesen elérhető kínálatot, ugyanis az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra.

Az M5 videómegosztó csatornáján még több oktatási tartalom elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva találhatnak témákat a legtöbb tantárgyhoz. Az érettségihez kapcsolódó műsorok tantárgyi témakörök szerinti Youtube-linkes elérhetősége a MédiaKlikken érhető el.

Idegen nyelvű könyvek ingyen
Ha gyakorolnád az angol nyelvet, akkor neked való a National Emergency Library, mely az Internet Archive gyűjteményen belül jött létre az amerikai veszélyhelyzet idejére, és kínál több millió könyvet, filmet és zenét ingyen kölcsönzésre. A felületre regisztrálni kell, majd követően keress rá arra a műre, ami érdekel, és a Borrow gomb megnyomásával ingyen kikölcsönözheted - ha akarod, a képernyőn olvashatod a scannelt változtatot, de 2 hét kölcsönzési időre le is töltheted a PDF-változatot (összesen 10 könyvet kölcsönözhetsz ki egyidejűen).

Itt válogass: írd be a szerzőt a keresőmezőbe, majd a Creator kategóriában válaszd ki a nevét, és máris megkapod a találatokat. (A szűrőkkel tovább finomíthatod a keresést)

Agatha Christie művei »
Douglas Adams művei »
Stephen King művei »
J.K. Rowling művei »

Ez is érdekelhet!
Kötelező olvasmányok filmen és hangoskönyvben - Ezeket a magyar oldalakat keresd fel »


Idén más lesz az érettségi?
A 2020-as érettségi körül egyelőre nagy a bizonytalanság, hiszen nem tudni, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet lehetővé teszi-e májusban, hogy írásbeli érettségit tegyenek a diákok.

"Jelenleg nem látunk olyan tényezőt, ami akadályozná azt, hogy meg tudjuk tartani rendesen az érettségit" - hangzott el a március 26-ai kormányinfón, ám ha igaz az, amit Gulyás Gergely mondott, miszerint a járvány júniusban tetőzik, akkor feltehetően újra kell majd gondolni az érettségiztetést is.

Forrás: MTI, National Emergency Library
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.03.31