Hogyan beszélj a koronavírus-helyzetről a gyermekeddel? Ez az 6 cuki videó segít elmagyarázni a lényeget

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hogyan beszélj a koronavírus-helyzetről a gyermekeddel? Ez az 6 cuki videó segít elmagyarázni a lényeget A gyerekek is látják, érzik, hogy valami nagyon megváltozott - de mit mondjon egy szülő a 4-5 éves gyermekének a helyzetről, hogy a lényeget átadhassa, de ne ijessze meg nagyon? 3 cuki videót hoztunk, ami segíthet. A gyerekek is látják, érzik, hogy valami nagyon megváltozott - de mit mondjon egy szülő a 4-5 éves gyermekének a helyzetről, hogy a lényeget átadhassa, de ne ijessze meg nagyon? 5 cuki videót hoztunk, ami segíthet.

Felnőttként valószínűleg a legtöbben besokallnak nap végére a koronavírusos hírektől - tudjuk már:
- hogyan kell helyesen kezet mosni »
- használni a kézfertőtlenítőt »
- hogy miért hasznos, és miben nem segít a szájmaszk »
- sőt, még szájmaszkot is tudunk készíteni »
- és persze ismerjük a legfontosabb higiéniás szabályokat is »


Az életünk megváltozott, és a változást mindenki észleli - a gyerekek is. Természetes hát, hogy előbb-utóbb kérdezgetnek minket, miért kell annyiszor kezet mosni, miért takarjuk el az arcunkat, ha vásárolni megyünk, miért nem látogathatjuk a nagyit, meg egyáltalán: kik vagy mik ezek a "koronakalózok"? (egy Facebook-kommentben jegyezte meg egy édesanya, hogy kisgyermeke így hívja a vírust - tulajdonképpen találó kifejezés)
 

Így beszélj a kisgyermekkel a koronavírusról, a helyes kézmosásról - 6 cuki videó


Fontos, hogy ne titkolózzunk a gyerek előtt - ugyanakkor az is fontos, hogy próbáljunk az ő nyelvén beszélni a helyzetről. Szóval ne legyünk túl tudományosak, de azért ne is bagatellizáljuk el a dolgot. Nem könnyű, tudjuk.



Hogy ez könnyebben menjen, hoztunk 3 aranyos videót is, amik segíthetnek a kisgyermekes szülőknek megtalálni a helyes megközelítést. Azt is teheted, hogy először te mondod el a lényeget a saját szavaiddal, vagy akár azt is, hogy közösen megnézitek a videót és utána beszélgettek róla.

1. Kőnig doki és a koronavírus - Ha még nem láttad, nézd meg!
A gyermeksebész videóját már több mint 170 ezren látták - egyszerűen, érdekesen, animációkkal tarkítva tudhatjuk meg a betegség lényegét.



2. Így mosd a kezed Baby Sharkkal
A videó megtekintése már 5 millió felett jár, a fülbemászó dalocska pedig annak is érthető, aki nem tud angolul, hiszen a sokat emlegetett helyes kézmosásról, a zsebkendőbe tüsszentésről és a könyökhajlatba köhögésről énekel a cuki cápa és kis barátai. (a helyes kézmosást a jobb sarokban egy valódi kézmosó gyermekkel teszik még egyértelműbbé)



3. Gyerekeknek a koronavírusról
A videót eddig több mint 27 ezren látták, Dóri, a főszereplő animált kislány mondja el, mit kell tudnunk a vírusról.

 

4. A koronavírusról gyerekeknek
Ha igazi kíváncsi gyermeked van, és minden téma után behatóan érdeklődik, akkor ezt a videót is megmutathatod neki, hiszen itt kicsit bővebben hallhat arról, mi is ez a vírus - a magyarázatot pedig rajzok teszik élvezetesebbé.



5. Gryllus Vilmos: Dal a kézmosásról
A népszerű zenész-zeneszerző a lányával adja elő a kézmosós dalt - Miközben hallgatjátok, játsszátok el a gyermekeddel, hogyan is kell helyesen kezet mosni! Itt a cikkünk a helyes kézmosásról emlékeztetőnek »



6. Vírusmese
"Miért lehet jó a karantén? Például azért, mert így születhetett egy mese, hogy a gyerekek jobban megértsék a jelenlegi helyzetet" - írja Bálint Ildi a kedves videóhoz, amiben benne van minden fontos információ gyerekeknek.



Forrás, képernyőfotó: Youtube

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.04.01