Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet - Ezek a legfontosabb tudnivalók

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet - Ezek a legfontosabb tudnivalók Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás. Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás.

Az iskolák 2020. június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából - áll a rendeletben.



A szakképzést folytató iskolák június 2-ától a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendben, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek az iskola vezetőjének döntése szerint.

A jogszabály szerint június 2. és június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét.
A  felügyelet keretében
- napközi,
- szakkör,
- sportfoglalkozás,
- egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás,
- fejlesztőfoglalkozás,
- egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.

A jogszabályban rendelkeznek a gyermekétkeztetésről is, amely szerint az iskolákban június 26-áig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani. A  felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a  szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani.

A rendelet június 2-án lép hatályba.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balázs Attila

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.05.25