Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Vasalódeszkás tornatanár: Így alázták meg a pedagógust a népszerű úszásoktató-videója miatt - Kiderültek a - Szülők Lapja

Vasalódeszkás tornatanár: Így alázták meg a pedagógust a népszerű úszásoktató-videója miatt - Kiderültek a részletek

Szülőklapja képMég márciusban, a veszélyhelyzet idején írtunk arról a testnevelőtanárról, aki úszódeszkán mutatta be a diákjainak a legfontosabb úszómozdulatokat. Később kiderült, Vezsenyi László, a makói József Attila gimnázium pedagógusa készítette a videót.

Szerző: Szülők lapja
2020-06-15
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Még márciusban, a veszélyhelyzet idején mi is írtunk arról a testnevelőtanárról, aki úszódeszkán mutatta be a diákjainak a legfontosabb úszómozdulatokat. Később kiderült, Vezsenyi László, a makói József Attila gimnázium pedagógusa készítette a videót.

A vasalódeszkás oktatóvideó - vicces hangvétele és kreativitása miatt - gyorsan terjedni kezdett az interneten, sok lap írt róla, tévések keresték meg, és még Risztov Éva is elismeréssel nyilatkozott az ötletéről. Ám most kiderült, nem mindenki volt boldog, hogy egy tanár némi humort tudott csempészni a digitális átállás bizonytalan első napjaiba. Itt találod a videót a cikkünkben »"Nem kellő komolysággal oktatott"
Vezsenyi Lászlóval a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete készített interjút néhány napja annak kapcsán, hogy Civil Kurázsi Díjjal tüntették ki - ezt a szervezet azoknak az oktatási dolgozóknak ítéli oda, akik a legbátrabban állnak ki jogaikért -, így derült ki, mi is történt, miután a videó kikerült a netre.

Mint Vezsenyi László elmesélte, a felvételt már másnap el kellett távolítania a Youtube-ról, mert a tankerület vezetőjét teljesen felháborította, hogy a testnevelőtanár a videóban "az iskola tanárához méltatlan módon, nem kellő komolysággal és szakmaisággal oktatott".

Feleslegesen dolgoztatták
Emiatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették, továbbá arra kötelezték, hogy a csoportjait átadja egy pedagógus kollégájának. De ez még nem volt elég: annak ellenére, hogy lényegében nem tanított, mégis minden nap el kellett készítenie a csoportjainak szánt tananyagot részletesen - ám mivel ezt a diákjai nem kaphatták meg, tulajdonképpen a kukának dolgozott.

Mindemellett a tankerület vezetője azt is elvárta tőle, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, és mindezt "mondja fel" az iskolaigazgatónak, de ettől végül eltekintett az igazgató.

Bár az eljárást a férfi nagyon megalázónak tartja, még fontolgatja, hogy peres eljárást indítson-e - úgy véli, egy per nem tenné helyére a dolgokat.

Nem biztos, hogy a pályán marad
- Itt inkább lelki sérülés van, engem ez nagyon mélyen megviselt. A szüleim is pedagógusok voltak: apukám iskolát igazgatott, anyukám tanító volt. Ők erről az egészről semmit sem tudnak, meg is szakadna a szívük - mondta a PDSZ-nek, hozzátéve, 30 éve van a pályán, de most nagyon elment a kedve a tanítástól, és nem biztos, hogy ezt így folytatni fogja.

A Csongrád-Család megyei portál, a Promenád értesülései szerint egyébként június 15-ei hatállyal lemondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József, akinek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése is született: a vasalódeszkás tanár ügye mellett ő volt az, aki utólagosan módosíttatta a szentei gimnázium felvételi feltételeit.

Vezsenyi László ügyében az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított.

Forrás: Promenad.hu, nedolgozzingyen.hu (a PDSZ portálja)
Fotó: pillanatkép a videóból

Címkék: testnevelőtanár, testneveléstanár, vezsenyi lászló, digitális oktatás, vasalódeszkás tanár

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Megszületett a tizenegyedik gyermeke a szegedi Joób házaspárnak! - Így mutatták be a kis újszülöttet a testvéreinek
Megszületett a tizenegyedik gyermeke a szegedi Joób házaspárnak! - Így mutatták be a kis újszülöttet a testvéreinek

A szegedi Joób családról nem egészen másfél évvel ezelőtt írtunk: akkor született meg a házaspár tizedik gyermeke, és ahogy elmondták, nem ő volt az utolsó. És valóban: a napokban megszületett a 11. gyermekük.

tovább a cikkre
Élelmiszer-adomány gyűjtési akció: Ha túl sokat vásároltál a járványhelyzet alatt, vagy csak úgy segítenél, akkor ezt nézd!
Élelmiszer-adomány gyűjtési akció: Ha túl sokat vásároltál a járványhelyzet alatt, vagy csak úgy segítenél, akkor ezt nézd!

Élelmiszer-adomány gyűjtési akció: Ha túl sokat vásároltál a veszélyhelyzet alatt, és most félsz, hogy rád romlik az élelmiszer, akkor mindenképpen figyelj - de akkor is, ha csak úgy segíteni szeretnél.

tovább a cikkre
Bőrrák megelőzése: Így óvd meg a gyermeked és magadat is idén nyáron a káros sugárzástól! - Szakorvos tanácsai
Bőrrák megelőzése: Így óvd meg a gyermeked és magadat is idén nyáron a káros sugárzástól! - Szakorvos tanácsai

A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket. Ezért nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomlé

Paradicsomlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm paradicsom

Recept:

A paradicsomot alapos mosás után forrásban lévő vízbe tesszük. A héj ráncosodása után a vízből kiemelve a héját lehúzzuk és kipréseljük, vagy szitán átnyomkodjuk.
Értékes ásványianyag-forrás.

Szék(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Így veszik rá a gyereket, hogy ártson magának: Egyre veszélyesebb kihívások terjednek a magyar tinik között

vissza vissza