Unatkoztak a gyerekek és nekiálltak fogócskázni az üvegmúzeumban - Nem lett jó vége a játéknak

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Unatkoztak a gyerekek és nekiálltak fogócskázni az üvegmúzeumban - Nem lett jó vége a játéknak Nem baj, ha a gyerekeket az ember néha kulturálódni is elviszi, bár azért igencsak meg kell gondolni, milyen múzeumba teszi be a lábát a szülő egy-két eleven lurkóval. Nem baj, ha a gyerekeket az ember néha kulturálódni is elviszi, bár azért igencsak meg kell gondolni, milyen múzeumba teszi be a lábát a szülő egy-két eleven lurkóval.

A gyerekek ugyanis hamar elunhatják magukat, és ha nekiállnak fogócskázni például egy üvegmúzeumban, akkor a mókázásnak könnyen kínos vége lehet.

Összetört a kastély
Mint történt az nemrégiben, amikor is két kergetőző gyerek annyira belemelegedett a játékba a Sanghaji Üvegmúzeumban, hogy nekiszaladtak egy vitrinnek, és súlyosan megrongálódott a benne kiállított, átszámítva több mint 19 millió forintot érő üvegkastély.



A világ legnagyobb fúvottüveg-kastélyát a Disney-féle Hamupipőke-kastély alapján alkotta meg egy spanyol üvegfúvó művész - Miguel Arribas, aki mintegy 500 munkaórát áldozott a műalkotásra, 2016-ban bocsátotta a múzeum rendelkezésére, annak 5. évfordulója apropóján. A csodás, 60 kilós építmény, mely több mint 30 ezer aprócska darabból és 24-karátos aranycsúcsokból állt össze, az állandó kiállítás része volt - és a gyerekek két pillanat alatt tönkretették.

Átbújtak a szalag alatt
Bár a kastélyt egy üvegvitrin őrizte, körülötte pedig szalaggal is védték a területet, a gyerekek a játék hevében egyszerűen átbújtak a szalag alatt és nekiütköztek a vitrinnek, amitől a törékeny vár főtornya megsérült és több részén is kár keletkezett.



Az eset egyébként még május 30-án történt, de a múzeum csak most hozta nyilvánosságra. Akárhogy is, azt nem árulták el, hogy anyagiakban mérve milyen mértékű a kár, annyit tudni, hogy a szülők természetesen bocsánatot kértek a rongálásért és felajánlották, hogy megtérítik a javítás költségét.

Arról sincs bővebb információ, hogy mikor kerülhet majd vissza a csodás darab a kiállítótérbe. Állítólag már felvették a kapcsolatot az Arribas fivérekkel a javítás ügyében, de a mesterek az utazási tilalmak miatt egyelőre nem tudnak beutazni Kínába.



Walt Disney is elismerte őket
A fivérek évtizedek óta az üvegbizniszben vannak: Tomas és Alfonso Arribas még 1964 képviselte országukat a világkiállításon, ott találkoztak Walt Disney-vel. Disney-t annyira lenyűgözte a mesterségük, hogy felajánlotta nekik, nyissanak egy üvegboltot Disneylandben, ami 1967-ben meg is nyitotta kapuit. Azóta már a világ más Disneylandjében is van üzletük, egyebek közt Sanghajban is.

Forrás: news.cgtn.com
Fotó: en.siakapkeli.my, news.cgtn.com

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.07.23