Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Átlátszó maszk a koronavírus ellen: Kinek érdemes átlátszó maszkot viselnie? Mire figyelj, ha átlátszó maszko - Szülők Lapja

Átlátszó maszk a koronavírus ellen: Kinek érdemes átlátszó maszkot viselnie? Mire figyelj, ha átlátszó maszkot vennél?

Szülőklapja képAz általános maszkviselés magával hozott néhány olyan problémát, amivel korábban nem foglalkozott az ember, van ugyanis, akinek fontos, hogy lássa az arckifejezésünket. Erre lehet jó megoldás az átlátszó maszk.

Szerző: Szülők lapja
2020-09-02
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az általános iskolákban nem teszik kötelezővé a szájmaszk viselését Olaszországban a koronavírus-járvány miatt, a felsőbb évfolyamokba járó diákoknak és a tanároknak azonban viselniük kell a maszkot az új oktatási járványprotokoll szerint, utóbbiak átlátszó maszkot kapnak, közölte az MTI.

Az oktatási tárca és az egészségügyi hatóságok kedden, a szeptember 14-i tanévkezdés előtt ismertetett közös útmutatása szerint az első nyolc osztály tanulói számára, vagyis hat és tizennégy éves kor között nem lesz kötelező a szájmaszk a tantermekben, ha a diákok között biztosítják a legalább egyméteres távolságot.

Átlátszó maszkot kapnak a pedagógusok Olaszországban
Az iskola más területein, a folyosóktól kezdve a menzáig, viszont nekik is is szájmaszkban kell lenniük. A felsőbb osztályokban, gimnáziumokban, szakközépiskolákban a tanórákon kötelező lesz a szájmaszk viselése. A diákok bármilyen típusú maszkot viselhetnek. A pedagógusok számára speciális, átlátszó maszkokat gyártattak, amelyekben látszik a szájuk és jobban hallani a hangjukat.Kinek lehet fontos az átlátszó maszk?
A Covid-19 járvány terjedése és az általános maszkviselés olyan problémákat is felszínre hozott, amikkel korábban nem számolt az ember. Nevezetesen: ha maszkot viselünk, le kell mondanunk például arról, hogy csak úgy kedvességből vagy bátorítóan rámosolyogjunk bárkire, mivel a maszk takarásában ez nem látszik. Ez különösen olyan szakmáknál lehet zavaró, ahol fontos része a kommunikációnak a megnyugtató mosoly - például az óvónők, tanárok, gyermekorvosok esetében. De nem csak számukra fontos, hogy látszódjon a száj és környéke.

- Bármennyire is alapvető az arcmaszk viselése jelen helyzetben, rendkívül fontos annak felismerése és megértése is, hogy a többrétegű vagy átlátszatlan arcmaszkok óriási kihívást jelenthetnek a hallássérültek számára, mivel az ő kommunikációjuk nagymértékben függ a vizuális jelektől - hangsúlyozta Dr. Sunitha Posina belgyógyász, akivel a Refinery29 beszélgetett.

Az Amerikai Járványügyi Hatóság friss ajánlása
Mint a szakember hangsúlyozta, a CDC - az Amerikai Járványügyi Hatóság - augusztus elején frissítette az arcmaszkra vonatkozó ajánlásait, miután az Amerikai Beszéd-Nyelv-Hallás-Egyesület (ASHA) felvetette a hallássérültek problémáját. Végül a CDC azt a javaslatot tette, hogy azok, akik hallási nehézségekkel küzdenek vagy ilyen beteget ápolnak, és elsődlegesen szájról olvasás révén kommunikálnak, hordjanak inkább átlátszó maszkot.

Hatékonyságban van különbség?
Hogy hatékonyak-e az átlátszó maszkok? Dr. Posina nem lát egyértelmű különbséget a többrétegű maszkok és az átlátszóak között védelem tekintetében, hiszen mindkettő megfelel annak a célnak, hogy megállítsa a légzés, tüsszentés által kibocsátott nyálcseppek levegőbe jutását. Ugyanakkor azért felhívja a figyelmet, hogy mivel ez viszonylag újdonság, egyelőre nem születtek még összehasonlító tanulmányok a kérdésben.

Erre figyelj, ha átlátszó maszkot vásárolsz!
Ha átlátszó maszk vásárlására adnád a fejed - egyre több helyről lehet már rendelni -, arra mindenképpen figyelj, hogy olyat vegyél, amin speciális bevonat van a párásodás elkerülésére. Több átlátszó maszknál ugyanis a párásodást úgy kerülik el, hogy apró lyukakat fúrtak a műanyag rétegbe - de ezáltal a maszk kevésbé nyújt hatékony védekezést a vírus ellen.

Forrás: MTI, refinery29.com, cdc.gov
Fotó: etsy.com

Címkék: átlátszó maszk, átlátszó maszk viselése, koronavírus, covid-19

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Szavazz! Mi legyen a kis orángután-bébi neve, aki a Fővárosi Állatkertben született? - 3 név közül választhatsz
Szavazz! Mi legyen a kis orángután-bébi neve, aki a Fővárosi Állatkertben született? - 3 név közül választhatsz

Nevet keres a Fővárosi Állat- és Növénykert az augusztus 5-én született orangutánnak. Az intézmény honlapján meghirdetett szavazáson három név közül lehet választani, a voksokat kedd éjfélig várják.

tovább a cikkre
Hibrid oktatás és igazolt hiányzás az óvodában, ha durvul a koronavírus-helyzet: Ezeket javasolja a Pedagógusok Szakszervezete
Hibrid oktatás és igazolt hiányzás az óvodában, ha durvul a koronavírus-helyzet: Ezeket javasolja a Pedagógusok Szakszervezete

A Pedagógusok Szakszervezete augusztus 12-én közleményt adott ki, melyben megfogalmazták javaslataikat arra az esetre, ha rendkívüli intézkedésekre lesz szükség, de azért felmerülnek kérdések.

tovább a cikkre
Budapesti Közlekedési Központ: Leszállíthatják a BKK járatairól azt, aki nem hajlandó maszkot hordani!
Budapesti Közlekedési Központ: Leszállíthatják a BKK járatairól azt, aki nem hajlandó maszkot hordani!

Mivel a koronavírus jelentette veszély nem múlt el, az utasoknak továbbra is kötelező maszkkal, esetleg kendővel, sállal eltakarniuk az arcukat a fővárosi közösségi közlekedési járatokon és a megállókban is.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgaborsó-főzelék

Sárgaborsó-főzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 10 dkg sárgaborsó 10 dkg burgonya 1 tk. olaj pár csepp citromlé

Recept:

A sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzéskor épp csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Ha a borsó már megpuhult, akkor hozzáadjuk a burgonyát, majd lassú tűzön tovább pároljuk kb. 15-20 percig. A főzőlevet (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Bölcsődei támogatás igénylése 2022: Így kaphatsz akár havi 40 ezer forintot, amíg óvodás nem lesz a gyerek

vissza vissza