Úgy megverték a rajztanárt egy diák rokonai, hogy betört az orra - Mi történt Kompolton?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Úgy megverték a rajztanárt egy diák rokonai, hogy betört az orra - Mi történt Kompolton? Megvertek egy tanárt Kompolton, miután a pedagógus bántalmazott egy diákot. A férfi pedagógust a megpofozott diák rokonai támadták meg és hagyták helyben. Megvertek egy tanárt Kompolton, miután a pedagógus állítólag bántalmazott egy diákot - az egriugyek.hu szombaton adott hírt az esetről, azóta pedig egyre csak forrnak az indulatok.

A tanárverés a Heves megyei Kompolt egyik buszmegállójában történt október 16-án, pénteken, a férfi pedagógust a megpofozott diák rokonai támadták meg és hagyták helyben.

A rendőrség is tud a tanárverésről
A lap megkereste a megyei rendőrkapitányságot is az esettel kapcsolatban, ahonnan a következő választ kapták:

"A Füzesabonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárás két kompolti lakos ellen, akik a gyanú szerint 2020. október 16-án délután egy kompolti buszmegállóban bántalmaztak egy pedagógust. A férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett."

A pedagógus adott egy pofont a diáknak
A tanárverés előzménye, hogy a pedagógus még pénteken, a tanítási idő alatt pofon ütötte az egyik diákját, mert szemtelenkedett - a fiúnak az arcán is meglátszott az ütés nyoma. A gyerek rokonai ezt követően támadták meg a rajztanárt a buszmegállóban, akinek az orra is betört.

Az RTL Klub híradója egy videofelvételt is közzétett az esetről, a rendőrség szóvivője pedig elmondta, a helyszínen elfogták azt a férfit és nőt, akik a rajztanárt bántalmazták és "eljárást indítottak ellenük közfeladatot ellátó személy elleni bűntett miatt."



Arc és név nélkül a bántalmazott gyerek édesanyja is megszólalt, akinek bevallása szerint "elborult az agya", amikor meglátta a fia feldagadt arcát és a szemében a félelmet. Azt is fontolgatják, hogy feljelentést tegyenek a rajztanár ellen.

Az iskolaigazgató közleménye az eset kapcsán
A faluban nagy felháborodást váltott ki az ügy, az emberek egymásnak estek a közösségi oldalakon - az ügyre reagálva az iskolaigazgató az intézmény hivatalos honlapján tette ki közleményét, melyben elítéli a történteket.

"A Kompolt-Nagyúti Általános Iskolában 2020.10.16-án történt eseményekre reagálva kijelentem, hogy mint intézményvezető, mint pedagógus, mint magánember, elítélem az erőszak minden formáját.

Kérek mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát, és ne hozzon elhamarkodott döntéseket. A közösségi médiát ne uszításra, mindinkább a probléma megoldására használják. Az illetékes hatóságok dolgoznak az eset megoldásán.

Bízom benne, hogy megnyugszanak a kedélyek, és mihamarabb visszatér a tanítás a normál kerékvágásba.

Kelt: Kompolt, 2020.10.17.
Kollár Tamás intézményvezető"


Csak őszi szünet után folytatódik a tanítás
Hogy ezzel összefüggésben van-e vagy sem, mindenesetre a legfrissebb Facebook-posztból az derül ki, az intézményben a héten már nem lesz tanítás, arra kérik a szülőket, próbálják megoldani a gyermekük felügyeletét. A gyerekek legközelebb az őszi szünet után, november 2-án mehetnek ismét iskolába.

Forrás: egriugyek.hu, RTL Klub híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.10.19