Zente fantasztikus fejlődése: Egy évvel a génterápia után az SMA-s kisfiú megtette az első lépéseit! - Videó is van róla

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Zente fantasztikus fejlődése: Egy évvel a génterápia után az SMA-s kisfiú megtette az első lépéseit! - Videó is van róla Pontosan egy évvel a Zolgensma génterápiás kezelés után a kis Zente megtette az első lépéseit - Minderről anyukája számolt be a Facebookon, és egy videót is közzétett a kisfiú fejlődéséről. Zentéért az egész ország szurkolt 2019 őszén, hogy az SMA-s kisfiú megkaphassa a méregdrága Zolgensma kezelést, végül adományokból gyűlt össze az elképesztő 700 millió forint.

Azóta az anyukája rendszeresen beszámol a kisfiú fejlődéséről a részére létrehozott Facebook-oldalon - láthattuk, ahogy Zente feláll, biciklizni tanul, most pedig, egy évvel a génterápia után a büszke anyuka újabb örömhírrel örvendeztette meg a kisfiú életét követőket.

Egy éve kapta meg Zente a kezelést
Mint egy friss Facebook-posztban írja, a kis Zente elsőként kapta meg Magyarországon a génterápiás kezelést, éppen egy évvel ezelőtt, ezért a mai, október 29-ei napra köszönőbeszéddel és videóval készült volna, hogy bemutassa, a kezdetekből hogyan jutott el Zente a mostani állapotra. Ám végül az élet máshogy hozta.

"Zente szeretne az én soraim, szavaim helyett köszönetet mondani!
Megint sikerült neki idő előtt, farzsebből előrántani a "várt váratlan" kártyát! Úgy döntött, eljött az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépések ideje!
Picike kezeit tavaly még segítséget remélve nyújtotta felétek. Most pedig ezeket a picike kezeket szeretett gyógytornásza felé nyújtotta, mellyel új fejezet kezdődött! Zente hivatalosan is megtette az első lépéseket!
" - írta a posztban, és természetesen egy videót is mellékelt a kisfiú fantasztikus fejlődéséről.

Zente fantasztikus fejlődése: Egy évvel a génterápia után az SMA-s kisfiú megtette az első lépéseit!

Itt megnézheted a videót is:



Forrás, kezdőfotó: Facebook/Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.10.29