Elmaradt a szalagavató, házról házra járva tűzte fel végzős diákjainak a szalagot egy kaposvári osztályfőnök

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elmaradt a szalagavató, házról házra járva tűzte fel végzős diákjainak a szalagot egy kaposvári osztályfőnök A vírushelyzet sok tanárt kényszerít kreatív megoldásokra - és nem csak az online oktatás miatt, de azon túl is. Egy kaposvári osztályfőnök egy egész hétvégét szánt arra, hogy egyesével meglátogassa tanítványait és feltűzze nekik a szalagot. A vírushelyzet sok tanárt kényszerít kreatív megoldásokra - és nem csak az online oktatás miatt, de azon túl is.

A középiskolákban hagyományosan január-februárban zajlik a végzősök szalagavató bálja, ahol a rendezvény részeként az osztályfőnökök ünnepi keretek között tűzik fel végzős diákjaikra a szalagot.

Rendhagyó szalagtűzés Kaposváron
Idén azonban a koronavírus-helyzet miatt elmaradnak a szalagavatók is elmaradnak, ezért a legtöbb osztályfőnök postán kényszerül kiküldeni diákjai számára a szalagot. Ezt a megoldást akarta elkerülni Kovács Ágnes, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, aki elhatározta, csak azért is saját kezűleg tűzi fel diákjainak a szalagot.  



Mint a Sonline-nak elmesélte, egy egész hétvégét rászántak Raskoványi Miklós osztályfőnök-helyettessel, péntek délutántól vasárnap délutánig az összes diákjukat végiglátogatták. Sokan még ünneplőbe is felöltöztek, hogy még inkább megadják a módját a rendhagyó szalagtűzésnek.

- Sok iskolában nem kapták még meg a szalagot a diákok, nekem jó érzés, hogy a kabátomra kitűzhettem - árulta el az egyik diák a lapnak.

Forrás: sonline.hu
Fotó: MTI/Vajda János

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.02.17