Iskolaőrt bántalmazott egy anya egy Nógrád megyei általános iskolában - Felfüggesztett börtönt kapott

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Iskolaőrt bántalmazott egy anya egy Nógrád megyei általános iskolában - Felfüggesztett börtönt kapott A Balassagyarmati Járásbíróság jogerősen egy év tíz hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönre ítélt egy 43 éves anyát, aki rátámadt egy általános iskola női iskolaőrére. A Balassagyarmati Járásbíróság jogerősen egy év tíz hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönre ítélt egy 43 éves anyát, aki rátámadt egy általános iskola női iskolaőrére - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője március 16-án, kedden az MTI-t.

Bóna Gyula közölte: a vádlott édesanya tavaly október 22-én elment a lányáért az iskolába, ahol kiderült, hogy a gyerek napközben elesett, a térdén és a fején könnyebben megsérült.

Nem engedték oda a lányához
Emiatt beszélni akart az igazgatóval és a tanárokkal is, mivel azonban szülők az iskola épületébe nem léphettek be, az egyenruhás iskolaőr arra kérte, hogy távozzon.

Az anya többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ehelyett a tanulók és az iskola dolgozói előtt útszéli hangnemben szidalmazni kezdte az - egyébként szintén nő - iskolaőrt, majd a falnak lökte őt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül
A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértés vétségével vádolta meg az anyát, akit a bíróság mindkét vádpontban bűnösnek mondott ki - derül ki a közleményből.



A Balassagyarmati Járásbíróság a vádiratban foglaltakkal minden tekintetben egyetértett, és a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását, figyelemmel a nő büntetlen előéletére és megbánó magatartására, 2 év 6 hónapra felfüggesztette. A döntés jogerős.

Felfüggesztették a büntetését
A büntetés végrehajtásának felfüggesztésekor a bíróság a kiszabott büntetés azonnali végrehajtásától meghatározott ideig eltekint: ha ezen idő alatt az elítélt törvénytisztelő életmódot folytat, a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekinti, így az elkövető saját jövőbeli viselkedésétől függ, hogy ténylegesen börtönbe kell-e vonulnia. Ha a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani.

Forrás: MTI, Ügyészség
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.03.16