Koronavírus elleni védőoltások működése: Nézd meg ezt a 8 perces animációs filmet, és mindent meg fogsz érteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Koronavírus elleni védőoltások működése: Nézd meg ezt a 8 perces animációs filmet, és mindent meg fogsz érteni A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs igazgatósága, az első részben a védőoltásokról mondják el a legfontosabbakat. A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs igazgatósága.

A KliniKaland nevet viselő sorozat első része a védőoltásokkal foglalkozik, melyben a hagyományos és az új - például a COVID-19 elleni - vakcinák működési elvét ismerheted meg. A kisfilm közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen mutatja be, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására.

Az első rész a védőoltásokról szól, az első évad további részei az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikum kúra előnyeit és hátrányait mutatják be.



Mindent a védőoltásokról 8 percben
Mire jó, hogyan működik egy védőoltás? Miben különbözik a Covid elleni védőoltás más vakcináktól? Mit jelent a vektorvakcina, az mRNS vakcina? Miért nem tudnak megbetegedést okozni a koronavírus elleni védőoltások?

Sok kérdésre választ kaphatsz, ha megnézed a 8 perces videót:



Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A Védőoltások I. szakmai lektora dr. Falus András immunológus. A KliniKaland sorozatot Galambos Péter narrációjában hallhatod.

Forrás, képernyőfotó: Semmelweis.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.04.06