Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluliak okostelefon-használatát az olaszok - Pénzbírsággal sújtanák a szülőket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluliak okostelefon-használatát az olaszok - Pénzbírsággal sújtanák a szülőket Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluli gyerekek okostelefon- és tablethasználatát egy olasz törvényjavaslat szerint. A szülők, akik vétenek az előírások ellen, 300 és 1500 euró közötti bírságra számíthatnak. Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluli gyerekek okostelefon- és tablethasználatát egy olasz törvényjavaslat szerint.

Súlyos büntetést rónának a szülőkre
Egy képviselőcsoport nyújtotta be a parlamentnek a tervezetet, mely azt is tartalmazza, hogy a szülők, akik vétenek az előírások ellen, 300 és 1500 euró (108 ezer - 540 ezer forint) közötti bírságra számíthatnak.



Így képzelnék el az okostelefon-használat korlátozását
0-3 éves korig: A javaslat teljesen megtiltja az elektromos kommunikációs eszközök használatát az első három életévben.

Három és tizenkét éves kor között Időbeli korlátozással, kizárólag felnőtt felügyelete mellett lehetne okostelefonozni és tabletezni - írta az Il Tempo április 30-ai online kiadásában:
- 4-6 éves korig: napi egy órát,
- 6-8 éves korig: napi legfeljebb három órát,
- 8-12 éves korig: maximum napi négy órát lehetne a készülékek monitora előtt tölteni a törvényjavaslat szerint.

A volt oktatási miniszter szerint az okostelefon fegyver
A tervet többek között Lorenzo Fioramonti volt oktatási miniszter írta alá, aki nemrég az iskolások zsebében lévő okostelefonokat fegyvereknek nevezte.

Az elektromos eszközök használata tanulási problémákhoz, beszédfejlődési nehézségekhez vezet - érveltek a tervezetet benyújtó képviselők.

Milyen problémákat okoz a gyerekeknél a túlzott mobilhasználat?
A készülékek számlájára írhatók többek között a koncentrációs zavarok, az agresszivitás, a hangulati ingadozások és az alvási nehézségek. "Meg kell akadályoznunk, hogy a holnap felnőttjei egy sor olyan betegséggel éljenek együtt, melyeket az elektromos eszközök korlátlan használatával függnek össze" - olvasható a tervezetben.

Az új típusú koronavírus okozta világjárvány miatt az olasz diákok is hosszú távoktatásba kényszerültek, a korlátozások enyhítésének köszönhetően azonban a hét elejétől többségük visszatérhetett a jelenléti oktatáshoz.

Olvasd el ezt is!
Boldogtalanná teszi a gyerekeket, ha sokat használják az okostelefonokat, tableteket, digitális eszközöket »


Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.05.03