Kikészítették az ovisok a túszejtőt, aki egy iskolabusszal akart hazajutni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kikészítették az ovisok a túszejtőt, aki egy iskolabusszal akart hazajutni Különös, de szerencsésen végződött iskolabusz-eltérítésről számolt be a Good Morning America című műsor néhány napja. Különös, de szerencsésen végződött dél-karolinai iskolabusz-eltérítésről számolt be a Good Morning America című műsor néhány napja.

Mint Kenneth Corbin iskolabusz-sofőr a műsorban felidézte, éppen a szokásos útvonalán haladt a busszal, amikor egy felnőtt férfi akart felszállni a járműre. Bár ő kétszer is rászólt, hogy ezt nem teheti meg, a férfi fegyvert rántott, majd arra utasította a sofőrt, hogy zárja be mögötte az ajtót és vezessen.



Kiderült, a 23 éves Jovan Collazo, aki újonc katonaként néhány héttel azelőtt vonult be egy közeli laktanyába, csak haza akart jutni minél hamarabb, ezért döntött úgy, hogy eltereli az iskolabuszt.

Kíváncsiskodtak a gyerekek
Corbin - akit kiképeztek, hogyan kell viselkedni túszejtési helyzetben - persze igyekezett a gyerekeket biztonságban tudni, ezért próbált higgadt maradni és teljesíteni a túszejtő kérését, a 18 vele utazó ovisokban és kisiskolásokban azonban úrrá lett a kíváncsiság, amikor a férfi előreterelte őket a buszban, hogy mindannyiukat szem előtt tudhassa.

A gyerekek, főleg a kisebbek ugyanis rögtön kérdezősködni kezdtek: "Te katona vagy?" "Bántani fogsz minket?" "Bántani fogod a sofőr bácsit?" - és a kérdések csak jöttek és jöttek, mire a túszejtő egyszer csak teljesen összeomlott fejben, és pár mérföld megtétele után megállíttatta a busz és leszállt.

A férfit hamarosan el is fogták a rendőrök, jelenleg őrizetben van, egyebek közt 19 rendbeli emberrablás a vád ellene.

Forrás: Good Morning America
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.05.21