A lépcsőházban megindult a szülés, az egyik szomszéd segítségével jött világra a kis Zalán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A lépcsőházban megindult a szülés, az egyik szomszéd segítségével jött világra a kis Zalán A 39. hétben lévő kismama a párjával a kórházba indult, végül az álmából riasztott szomszédjuk segítségével, még a mentők érkezése előtt világra jött Zalán, aki azonnal felsírt. Június 9-én, szerdán kérte a mentők gyors segítségét az a Pest megyei apuka, aki második gyermekével várandós feleségével indult kórházba hajnalban, írja az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán.

A 39. hétben lévő fiatalasszony azonban csak egyetlen emeletet tudott lesétálni a lépcsőházban, mert közben hirtelen megindult a szülés. Férje nem esett kétségbe, hanem becsengetett az egyik alsó lakóhoz, közben pedig tárcsázta a mentőket.

A lépcsőházban megindult a szülés, az egyik szomszéd segítségével jött világra a kis Zalán

A szomszéd segített a szülésnél
A szomszéd be is engedte őket, a rutinos mentésirányító pedig azonnal több mentőegységet (köztük a Koraszülött rohamkocsit is) riasztott, miközben folyamatosan instruálta a bejelentőt, hogy miként vezesse le a szülést.

Az álmából riadt lakó és az apuka végül, még a mentők érkezése előtt világra segíthették Zalánt, aki azonnal felsírt.

A perceken belül érkező mentők, helyszíni ellátást követően, stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet és édesanyját.

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.06.10