Hétvégi kánikula: Akár 35 fok is lehet! - Mire figyelj, ha babát vársz vagy kisgyermeked van?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hétvégi kánikula: Akár 35 fok is lehet! - Mire figyelj, ha babát vársz vagy kisgyermeked van? A hétvégén érkezik az idei első hőhullám, akár 35 fok is lehet, hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mire figyelj, ha babát vársz vagy kisgyermeked van? A hétvégén érkezik az idei első hőhullám - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat június 17-én, csütörtökön a Facebook-oldalán.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Hajnalban 11-20 fok várható. Délutánra 31-35 fokig melegszik a levegő.



35 fok is lehet a hétvégén
Szombaton is sok lesz a napsütés. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, de másutt nem lesz csapadék. A minimumhőmérséklet 13-21 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 35 fok között alakulnak.

Vasárnap is napos időre lehet számítani, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A hajnali 14-22 fokról 31-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.
 

Kánikula várandósság alatt vagy kisgyerekkel - mire figyelj?


Babavárás alatt még nehezebb elviselni a hőséget - Védőnő szakértőnk hasznos tippeket osztott meg, hogy nyári kismamaként mit tudsz tenni a hőérzet mérséklésére »

Ha hamar átmelegszik a lakás, jó ötletnek tűnhet egy ventilátor vagy klímaberendezés - de ha kisgyermek van a háznál, még körültekintőbben kell használnod ezeket a készülékeket, elmondjuk, miért »

A kánikulában a kisgyermekek fokozott veszélynek vannak kitéve: Hogyan vedd észre, hogy napszúrást vagy hőgutát kapott a gyermeked? Mikor kell orvost hívni? Mentőtiszt mondta el a legfontosabb tudnivalókat »

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/wirestock

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.06.18