Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Megbüntették egy szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazóját - Ez volt a probléma a könyvvel - Szülők Lapja

Megbüntették egy szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazóját - Ez volt a probléma a könyvvel

Szülőklapja képA Pest Megyei Kormányhivatal 250 ezer forintra büntette a Szivárványcsaládokért Alapítvány gondozásában megjelent mesekönyv egyik forgalmazóját. Közben az Unióban élesedik a helyzet a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt.

Szerző: Szülők lapja
2021-07-07
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Pest Megyei Kormányhivatal 250 ezer forintra büntette a Szivárványcsaládokért Alapítvány gondozásában megjelent Micsoda Család! című mesekönyv egyik forgalmazóját.

Erről Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott számolt be a Hírtv esti beszélgetős műsorában. Szerinte a könyv a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik, forgalmazója pedig törvénysértést követett el azzal, hogy figyelmen kívül hagyta az erre vonatkozó jogszabályt. Nevezetesen, hogy egyértelműen fel kellett volna tüntetni, a mesekönyv - ahogy a politikus fogalmazott - a szokványostól eltérő családokat jelenít meg.

Egyébként, mint kiderült, úgy szereztek róla tudomást, hogy bejelentés érkezett hozzájuk a mesekönyvről, ennek alapján kezdték kivizsgálni az ügyet.

- A könyv valóban ott volt, ahogy a bejelentő mondta, a Benedek Elek és a klasszikus mesekönyvek mellett, hogyha egy vásárló bemegy, kezébe veszi, igazából fel sem tűnik neki, hogy ennek a tartalma, hát enyhén szólva más - közölte a politikus.

Megbüntették egy szivárványcsaládokról szóló mesekönyv forgalmazóját - Ez volt a probléma a könyvvel

Nem kötelező olvasmány, de aki szeretné, el tudja olvasni
A Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook-posztban reagált a műsorban elhangzottakra, melyben egyebek közt elmondják, a könyv nem kötelező olvasmány, mindenki szabadon dönti el, hogy meg szeretné-e vásárolni, mindemellett pedig már a borítón, a könyv bemutatásából kiderül, hogy szivárványcsaládok szerepelnek benne - és ez akkor is egyértelmű, ha valaki belelapoz.

"A szivárványcsaládok teljesen normális, hétköznapi családok. Ugyanúgy szeretjük a gyerekeinket, ugyanúgy meg kell főzni a kakaót reggel, ugyanúgy bosszankodunk, ha összefirkálja zsírkrétával a tapétát, és ugyanúgy elszorul a torkunk, amikor először áll ki verset mondani az iskolai ünnepségen." - írják, hozzátéve, hogy az elérhető statisztikák szerint ma hazánkban körülbelül ezer szivárványcsalád nevel gyermeket, nekik pedig eddig nem volt mesekönyvük, ezért tartották fontosnak könyv kiadását.

Nem a szexről szól, hanem a családok mindennapjairól
Hangsúlyozzák, nem a szülők szexualitásáról szól a mesekönyv, hanem két szivárványcsalád mindennapjairól - olyan mindennapi történésekről, amik bármelyik családban megeshetnek.

"Nagyon sok családnak jelentett nagyon sokat, hogy van egy olyan mesekönyv, ami róluk szól. Szerintünk egyetlen kisgyerektől sem szabad elvenni azt az örömöt, amit ezek a mesék okoznak, és egyetlen szülőtől sem azt a meghatottságot, hogy a sok bántás közepette, ami őket éri, születnek ilyen, nekik szóló kiadványok. A megjelenése óta a Micsoda család! több forgalmazónál is stabilan tartja a helyét a keresett kiadványok között. Ez visszaigazolja azt, hogy egy piaci rést fed le. Épp ez volt a célunk vele. Továbbra is hiszünk ugyanis abban, hogy minden család megérdemli, hogy lehessen meséje, és minden kisgyerek megérdemli, hogy egy mesében magára - és a szüleire ismerhessen."

Minden eszközt be fognak vetni
Közben egyre erősebb támadás éri a nemrég elfogadott pedofiltörvényt, mely egybemossa a pedofíliát és a homoszexualitást. Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke az Európai Parlament plenáris ülésének július 7-ei, szerdai vitáján hangsúlyozta, az Európai Bizottság az uniós szerződések által biztosított hatáskörével élve, minden jogi eszközt be fog vetni, amennyiben a magyar vezetés nem módosítja az LMBTQI-jogokat sértő jogszabályt.

Mint mondta, a "tanácskozáson világossá vált, a törvény a többi között arról szól, hogy Magyarországon 18 év alatt tiltott minden információátadás a melegekkel és leszbikusokkal kapcsolatban, mivel a vezetés szerint ez negatív hatással lehet a kiskorúak erkölcsi és testi fejlődésére".

"Ez törvény a homoszexualitást a pornográfiával egy szintre helyezi, a gyermekek védelmét használva ürügyként, ez a törvény diszkriminál, szégyenletes, és teljességgel szembemegy az uniós alapértékekkel: az emberi jogokkal, méltósággal és egyenlőséggel" - nyomatékosította Ursula von der Leyen.

Támadásba lendülnek
Hozzátette: ha egy uniós tagállamban olyan módon sérül a jogállamiság, hogy az az európai adófizetők pénzét, az uniós büdzsét is érinti, akkor az Európai Bizottság feladata, hogy fellépjen ez ellen. Míg az Európai Bíróság iránymutatást fog adni arról, hogy a jogállamisági feltételhez kapcsolódó mechanizmus hogyan alkalmazható, a testület tüzetesen megvizsgálja, hogy a gyakorlatban hogyan lehet a jogállamisági feltételeket érvényesíteni, és még idén ősszel beindítja a folyamatot.

Forrás, fotó: MTI, Facebook/Szivárványcsaládokért Alapítvány

Címkék: micsoda család, szivárványcsalád, pedofiltörvény

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Elcsalta egy romos épülethez és meg akarta erőszakolni a 11 éves szomszéd kislányt - A férfi ellen most emeltek vádat
Elcsalta egy romos épülethez és meg akarta erőszakolni a 11 éves szomszéd kislányt - A férfi ellen most emeltek vádat

11 éves kislány szexuális zaklatója ellen vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség, a 37 éves, büntetlen előéletű férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják.

tovább a cikkre
Tragédia: Vízbe fulladt egy kilencéves kisfiú, miközben a húgával játszott egy csatorna partján
Tragédia: Vízbe fulladt egy kilencéves kisfiú, miközben a húgával játszott egy csatorna partján

Értesülések szerint a fiú a húgával játszott egy csatorna partján, amikor beleesett a vízbe. A mentők azonnal megkezdték a két gyerek ellátását, de a fiú életét már nem tudták megmenteni.

tovább a cikkre
Ha ezt meglátod, beég az agyadba! - Így figyelmeztetik a szülőket, hogy a hasmenéses gyereket ne engedjék strandolni
Ha ezt meglátod, beég az agyadba! - Így figyelmeztetik a szülőket, hogy a hasmenéses gyereket ne engedjék strandolni

Az Amerikai Járványügyi Központ elég látványos módját választotta annak, hogy felhívja a szülők figyelmét a biztonságos fürdőzésre ezen a nyáron.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Sárgarépalé

Sárgarépalé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200-300 gramm sárgarépa

Recept:

A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, almareszelőn lereszeljük. Pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, majd amikor levet ereszt, szitán átnyomjuk.

Répalevet készíthetünk úgy is, hogy a répát alaposan megtisztítjuk és gyümölcscentrifuga seg&(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Sok óvodás korú gyerek még este 11-kor is a tévét bámulja - Ilyen műsorokat néznek leginkább, derül ki egy kutatásból

vissza vissza