Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Kétévesen elrabolták a kisfiút, miközben az udvaron játszott - Az apa sosem adta fel a keresést, 24 év után tal - Szülők Lapja

Kétévesen elrabolták a kisfiút, miközben az udvaron játszott - Az apa sosem adta fel a keresést, 24 év után talált rá!

Szülőklapja kép1997-ben rabolták el az akkor kétéves kisfiút Kínában, de édesapja sosem adta fel a keresését. Végül most, 24 évnyi keresés után lelt rá az időközben felnőtt férfira.

Szerző: Szülők lapja
2021-07-15
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

1997-ben rabolták el az akkor kétéves kisfiút Kínában, de édesapja sosem adta fel a keresését. Végül most, 24 évnyi keresés után lelt rá az időközben felnőtt férfira, adta hírül a CNN.

A 2 éves Guo Xinzhent még 1997-ben rabolták el Kína keleti részén, szülei pedig azóta sem adták fel a keresését, és kitartásuk nem volt hiábavaló.

24 év után találkozott a szüleivel
A héten ugyanis - 24 évvel Guo eltűnése után - véget ért a keresés: Shandong tartomány Liaocheng városának rendőrsége 2021. július 12-én, hétfőn közölte, hogy megtalálták a szomszédos Henan tartományban élő Guót, immár felnőtt férfiként.

Természetesen a fiúnak egy találkozót is leszerveztek a szüleivel a múlt hétvégére, a vasárnapi újraegyesülésről a rendőrség készített videófelvételt.

kinai fiú

Egy férfi és egy nő vallotta be a gyerekrablást
A hivatalos szervek két embert, egy férfit és egy nőt tartóztatott le az üggyel kapcsolatban, akik bevallották Guo elrablását és eladását. Mint elmondták, a gyereket a ház udvarából a nő vitte el, majd találkozott akkori párjával, és a férfivel együtt busszal vitték a kisfiút a szomszédos Henan tartományba, ahol eladták.

A szülők jelentették a gyermekrablást a rendőrségen, és bár a hatóságok vért, DNS-mintákat és egyéb bizonyítékokat gyűjtöttek a helyszínen, de a technika akkoriban még nem volt annyira fejlett, így az ügy mindeddig megoldatlan maradt - közölte a rendőrség kedden a hivatalos közösségi oldalán.

Ám az aktát soha nem zárták le, a rendőrség állítása szerint az elmúlt 24 évben is folytatódott a nyomozás.

Motorral járta az országot
Mindemellett Guo Xinzhen apja, Guo Gangtang sem hagyott fel soha a fia keresésével. Miután a kisfiú eltűnt, úgy döntött, motorkerékpárral átszeli egész Kínát, hátha a nyomára akad. A 24 év alatt bejárta a hatalmas ország szinte minden tartományát, Hszinhua állami hírügynökség szerint több mint 500 ezer kilométert (310 685 mérföld) tett meg ezalatt.

Kevés dolgot vitt magával a nagy útra, de mindig nála volt egy táska, benne a fia elrablásáról szóló szórólapokkal. A keresés alatt a férfi minden tartalékát felhasználta, összesen 10 motort nyúzott el, emellett többször szenvedett balesetet, sőt, még rablókba is belebotlott.

Más elrabolt gyerekek felderítésében segített
Mindeközben pedig közel 100 elrabolt gyermek felderítésében és a családjukkal való egyesítésében is segített, mígnem végre a saját ügyében előrelépést történt. Az időközben fejlettebb technológiának - beleértve a DNS-elemzést és az arcfelismerő programokat - köszönhetően a rendőrség új nyomra akadt. Végül Guót Henan tartományban találták meg, a DNS-teszt pedig igazolta, valóban ő az 1997-ben elrabolt Xinzhen-fiú.

Probléma Kínában a gyerekkereskedelem
A gyermekrablás és -kereskedelem régóta megoldatlan problémája Kínának, sok szülő soha nem is találja meg végül az eltűnt gyermekét. Aktivisták és szakértők szerint a probléma főként Kína egygyermekes politikájának köszönhető (Bár 2021 májusában bejelentették, hogy a párok már akár 3 gyermeket is vállalhatnak).

Ha csak egy gyerek lehet egy családban, akkor sokan fiút szeretnének, így megteremtve a feketepiacot a gyermekkereskedelemnek. Ahol pedig lánygyermek születik, ott gyakran előfordul, hogy hamisan "árvának" bélyegezve a csecsemőt, külföldi örökbefogadó családoknak adják el őket.

Olvasd el ezt is!
2 évesen elrabolták, mikor a bölcsiből ment hazafelé az apukájával - 32 év után találkoztak újra »


Forrás, fotók: BBC, CNN, Twitter/Yicaichina

Címkék: kínai gyermekrablás, gyerekkereskedelem, igaz történet

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Megjelent egy különleges mesekönyv a végtaghiányos gyerekek elfogadásáért - Mert ők is lehetnek főhősök
Megjelent egy különleges mesekönyv a végtaghiányos gyerekek elfogadásáért - Mert ők is lehetnek főhősök

Végtaghiányos gyerekek elfogadásáért jelenik meg gyerekkönyv a 6-10 éves korosztály számára. A csodabogár című regény azt mutatja meg, hogy a végtaghiányos gyerekek ugyanolyan életet élhetnek, mint ép társaik.

tovább a cikkre
5 éves kisfiú tárcsázta a mentőket, mert az anyukája rosszul lett - A rendőrség tette közzé a hangfelvételt
5 éves kisfiú tárcsázta a mentőket, mert az anyukája rosszul lett - A rendőrség tette közzé a hangfelvételt

Igazi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot az az hőgyészi öt- és féléves kisfiú, aki néhány nappal ezelőtt egyedül tárcsázta a segélyhívót, mert az anyukája rosszul lett.

tovább a cikkre
Meztelenül kiszökött és az utcán kóborolt a 3 éves kisfiú, amíg a nagypapája tévét nézett Dunakeszin
Meztelenül kiszökött és az utcán kóborolt a 3 éves kisfiú, amíg a nagypapája tévét nézett Dunakeszin

Különös, ám szerencsésen végződött szökéssel volt dolga a minap a rendőrségnek - egy 3 éves kisfiút vittek vissza a családjához, miután észrevették, hogy meztelenül kóborol az utcán Dunakeszin.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Burgonyapüré

Burgonyapüré

Köretek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g burgonya 20 g vaj 100 ml tej só

Recept:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, áttörjük. Hozzákeverjük a vajat és a felmelegített tejet. (A tej mennyisége ízléstől függ, mennyire szeretjük hígan.)


(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

vissza vissza