Két tinédzsernek köszönheti az életét egy idős asszony, aki rosszul lett és összeesett egy budapesti buszon

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Két tinédzsernek köszönheti az életét egy idős asszony, aki rosszul lett és összeesett egy budapesti buszon Két kamasznak köszönheti életét az a 70 év körüli idős hölgy, aki a napokban az 52-es buszon lett rosszul. Miután a hölgy nem lélegzett, a tinédzserek megkezdték az újraélesztést. Bár sokan elmarasztalóan beszélnek a "mai fiatalokról", ők is ugyanolyanok, mint annak idején mi voltunk, és bizony jócskán akadnak köztük kedves, segítőkész, jóravaló emberek.

Ezt támasztja alá az a történet is, amit néhány napja az Országos Mentőszolgálat osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán.

Rögtön tudták a tinik, hogy mit kell tenni
Mint írják, augusztus 3-án, kedden az 52-es buszon lett rosszul egy 70 év körüli hölgy, akinek rögtön a segítségére sietett két tinédzser. A fiatalok megállították a buszt és értesítették a mentőket is.

A rutinos mentésirányító több mentőegységet is riasztott, miközben a két kamasz megvizsgálta az idős hölgyet az instrukciók alapján.

Két tinédzsernek köszönheti az életét egy idős asszony, aki rosszul lett és összeesett egy budapesti buszon

Elkezdték az újraélesztést
A beteg nem lélegzett, a fiatalok azonban nem estek pánikba és azonnal újraélesztésbe kezdtek, amit aztán a percek alatt helyszínre érkező mentők folytattak.

Az életmentés még sokáig zajlott a buszon, az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt a mentők, írták a posztban.

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.06