Újabb két haláleset a Balatonnál: Egy 15 éves fiú és egy 57 éves férfi vesztette életét csütörtök délután a tónál

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újabb két haláleset a Balatonnál: Egy 15 éves fiú és egy 57 éves férfi vesztette életét csütörtök délután a tónál Egy 15 éves fiú Balatonfenyvesen, egy 57 éves férfi Balatonföldváron vesztette életét augusztus 12-én, csütörtök délután a Balatonban. Egy 15 éves fiú Balatonfenyvesen, egy 57 éves férfi Balatonföldváron vesztette életét augusztus 12-én, csütörtök délután a Balatonban - értesült az MTI.

Vízibicikliről csúszott be a vízbe a 15 éves fiú
Az MTI információi szerint a fiú egy vízibicikliről esett vagy ugrott a vízbe Balatonfenyvesen, a parttól 300-350 méterre, majd elmerült. Mentőmellény nem volt rajta. A családja kiabált segítségért. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vízimentői hamar a helyszínre értek, és gyorsan megtalálták szonárral a fiút, akit sikerült újraéleszteni, majd kórházba vinni.

Máté Alexandra, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, mentőhelikopter szállította a fiút a veszprémi kórházba, ahol még csütörtökön életét vesztette. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit, mivel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja nem merült fel.


(illusztráció)

A kisvízben lett rosszul az 57 éves férfi
Az MTI értesülései szerint csütörtök délután egy fővárosi 57 éves férfi is életét vesztette Balatonföldváron a Rákóczi utcai szabadstandon, kisvízben, miután rosszul lett. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese megerősítette az információt. Közölte, közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják az ügyet, valamint azt, hogy betegség vagy fulladás okozta a halált.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője legutóbb július végén nyilatkozta az MTI-nek, hogy míg tavaly nyolcan vesztették életüket a Balatonban, júliusban már elérte a 13-at az ilyen halálesetek száma. A VMSZ augusztusban kétéves kampányba kezdett közismert emberek bevonásával a mentőmellény-viselésért.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Varga György

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.13