6 napos újszülött kisbabát kellett újraéleszteni Budapesten - Az édesanyja vette észre, hogy nem lélegzik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


6 napos újszülött kisbabát kellett újraéleszteni Budapesten - Az édesanyja vette észre, hogy nem lélegzik Újszülött újraélesztéséről számolt be az Országos Mentőszolgálat a legújabb Facebook-posztjában. Szerencsére a kicsi életét sikerült megmenteni. Újszülött újraélesztéséről számolt be az Országos Mentőszolgálat a legújabb Facebook-posztjában. Szerencsére a kicsi életét, az összehangolt munkának köszönhetően, sikerült megmenteni.

Mint azt megszokhattuk, az Országos Mentőszolgálat gyakran számol be hivatalos Facebook-oldalán a mindennapjaikról, hogy milyen helyzetekben sikerül segíteniük a bajbajutottakon vagy akár életet menteniük - mint történt az legutóbb is.

Az édesanya kezdte meg a pici újraélesztését
Ahogy szeptember 7-ei posztjukban írják, hajnalban hatnapos eszméletlen újszülötthöz kérte egy budapesti édesanya a mentők segítségét. Az anyukát a szakemberek telefonon keresztül irányították: először azt kérték, vizsgálja meg a picit, majd a mentésirányító instrukciói szerint azonnal megkezdte a csecsemő újraélesztését.


(illusztráció)

Összehangolt csapatmunka folyt
Eközben már több mentőegység is úton volt hozzájuk, így az első helyszínre érkező rohamkocsi perceken belül átvette és emelt szinten folytatta az életmentést. Majd hamarosan Gyermek-, majd Koraszülött rohamkocsi is csatlakozott az elszánt küzdelemhez, ami hosszú percekig zajlott a helyszínen.

Bár, mint megemlítik a posztban, az életmentők ott a helyszínen találkoztak először egymással, de az első pillanattól kezdve összehangoltan működtek együtt, ennek a csapatmunkának és az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerült a kisbabát újraéleszteni.

A gyermeket stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők - tették hozzá.

Olvasd el ezt is!
Újraélesztés menete csecsemőknél, kisgyermekeknél: Ezt kell tenned lépésről lépésre! - A mentőtiszt elmondja »


Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.09.07