Újszülött csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban! - Ezt lehet tudni a kislányról

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban! - Ezt lehet tudni a kislányról Paplanba csavart újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban a hétvégén. A tájékoztatás szerint az újszülöttre kutyasétáltatás közben talált rá egy pár, majd riasztotta a mentőket. Újszülött csecsemőt találtak a hétvégén Fonyódon, egy buszmegállóban, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írják, a hétvége folyamán Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban.

Előre befűtötték a picinek a mentőt
A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra.

Félórával előtte születhetett a kislány
Perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki körülbelül 30 perce jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.



Apukák segítették a csecsemőt
Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke, így nem csoda, hogy elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.10.13