12 éves kalocsai kislány életéért küzdöttek a mentők - A szüleinek köszönheti, hogy gyors segítséget kapott

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


12 éves kalocsai kislány életéért küzdöttek a mentők - A szüleinek köszönheti, hogy gyors segítséget kapott Elképesztő életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán, egy 12 éves kislány légzése és keringése omlott össze. Elképesztő életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán, egy 12 éves kislány légzése és keringése omlott össze.

Mint a posztban írják, a 12 éves kislány szülei hajnalban arra ébredtek, hogy gyermekük hörögve lélegzik. Szerencsére az apuka nem sokat teketóriázott, rögtön hívta a mentőket, akik a telefonon keresztül segítették, hogyan tudja megvizsgálni a gyereket. Ám alig kezdte meg a vizsgálatot, a kislány légzése és vérkeringése összeomlott.

Arra ébredtek a szülők, hogy a 12 éves kislányuk hörögve veszi a levegőt - Az apuka kezdte meg az újraélesztést

Újra kellett éleszteni a kislányt
Ekkor a tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a kalocsai esetkocsit, mindeközben pedig instruálta a szülőket az újraélesztés lépéseire. A mentők perceken belül helyszínre értek és átvették apukától az életmentést, amit emelt szinten folytattak.

Az elszánt küzdelem még sokáig zajlott a helyszínen a kislány életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, és a kislányt végül stabil állapotban vitték kórházba.

Kapcsolódó cikkünk:
Újraélesztés menete babáknál, kisgyermekeknél: Ezt kell tenned, ha leáll a gyerek légzése! »


Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.01.06