Újabb covidos kismama életéért küzdenek a szegedi orvosok - Ezt nyilatkozta az állapotáról az Intenzív Terápiás Intézet vezetője

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újabb covidos kismama életéért küzdenek a szegedi orvosok - Ezt nyilatkozta az állapotáról az Intenzív Terápiás Intézet vezetője A szegedi klinikán már két kismama életét is megmentették, miután a Covid-fertőzés miatt szövődmények alakultak ki náluk és műtüdőre kellett őket kötni. Most egy harmadik kismamának igyekeznek segíteni a géppel. A szegedi klinikán már két kismama életét is megmentették, miután a Covid-fertőzés miatt szövődmények alakultak ki náluk és műtüdőre kellett őket kötni. Most egy harmadik kismamának igyekeznek segíteni a géppel.

A negyedik hullám óta szegeden is a korszerű, a keringési- és légzőrendszer pótlását hosszabb időre biztosító ECMO-berendezéssel (extracorporeal membrane oxygenatior) segítik lélegezni azokat, akik a koronavírus szövődményeként, légzési nehézséggel küzdenek.



Két kismama történetéről nemrég mi is írtunk, mindkettejüknek császármetszés után rosszabbodott az állapota, végül közel egy-egy hónapig voltak a műtüdőn, de szerencsére sikerült megmenteni az életüket.

Egy harmadik kismamát is műtüdőre kellett kötni
Az RTL Klub Híradó információi szerint jelenleg egy harmadik covidos kismamát ápolnak hasonló tünetekkel, így őt is a műtüdőre kötötték.

- Két beteget kezeltünk, ők most hazamentek, és most küzdünk a harmadik betegért, de majd remélem, egyszer ugyanígy a kamera előtt állhatok és jó híreket mondhatok róla is - nyilatkozta Babik Barna, az Intenzív Terápiás Intézet vezetője a kamerának.

Forrás: RTL Klub Híradó
Fotó: Képernyőfotó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.02.21