Hipós vizet ivott hét kisgyerek egy csepeli óvodában, mentőt kellett hívni - Rossz kancsóból töltöttek nekik vizet

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hipós vizet ivott hét kisgyerek egy csepeli óvodában, mentőt kellett hívni - Rossz kancsóból töltöttek nekik vizet Hét gyereket kórházba vittek március 23-án, szerdán egy csepeli óvodából, mert hipós vizet ihattak - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI értesülését. Hét gyereket kórházba vittek március 23-án, szerdán egy csepeli óvodából, mert hipós vizet ihattak - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI értesülését.

A csepeli önkormányzat a Facebook-oldalán azt közölte, a hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket hivatalos eljárásban vizsgálják.

Ismeretlen tettes ellen indult nyomozás
A BRFK arról tájékoztatott, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A XXI. kerületi önkormányzat azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Füstifecskék óvodában szerda délelőtt tévedésből olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5 százalékos koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott minimálisan a vízből - tették hozzá.

Hipós vizet ivott hét kisgyerek egy csepeli óvodában, mentőt kellett hívni - Rossz kancsóból töltöttek nekik vizet

A fenntartó önkormányzat - közlése szerint - azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket.

A gyerekek jól vannak, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket - írták.

Forrás: MTI
Fotó: Országos Mentőszolgálat (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.03.24