Szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi egy független képviselő a parlamentben - Te mit szólsz hozzá?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi egy független képviselő a parlamentben - Te mit szólsz hozzá? Bencsik János független országgyűlési képviselő a felnevelt gyermekek számát és iskolai végzettségét figyelembe vevő szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi az újonnan alakuló parlamentben. Bencsik János független országgyűlési képviselő a felnevelt gyermekek számát és iskolai végzettségét figyelembe vevő szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi az újonnan alakuló parlamentben.

A politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a Második Reformkor Alapítvány javaslata alapján készült indítványa az "elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb társadalmi igazságtalanságát orvosolná, megelőzve a nyugdíjrendszer összeomlását is".



A nyugdíj legalább 5 százalékát tenné ki az összeg
Kiemelte: javaslata az 1970. január 1. után születettekre vonatkozna, és a nyugdíjak legfeljebb 95 százalékáét folyósítanák a hagyományos elv (szolgálati időn és átlagkereseten alapuló számítás) szerint, legalább 5 százalékát pedig szülői nyugdíj formájában.

Hány gyermeket nevelt fel és milyen az iskolai végzettségük
Utóbbi összeget az határozná meg, hogy az adott nyugdíjas hány gyermeket nevelt fel, és milyen legmagasabb iskolai végzettséget adott a kezükbe - tette hozzá.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.05.04