"Nem érdekelte, hogy elvérzek-e" - Iskolatársa késelte meg a nyolcadikos Dominikot Taktaharkányban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A nyolcadikos Dominikra egy iskolatársa támadt rá hétfőn, Taktaharkányban. Egy 15 éves, hetedikes diák késsel sebesítette meg több helyen. A nyolcadikos Dominikra egy iskolatársa támadt rá hétfőn, Taktaharkányban. Egy 15 éves, hetedikes diák késsel sebesítette meg több helyen. Dominik az RTL Híradónak idézte fel, mi is történt, pontosan miért pattant ki a konfliktus, melynek során megsérült.

Mint elmesélte, még pénteken, a focipályán szólalkozott össze az iskolatársával.

Focizás közben szólalkoztak össze
- Fociztunk, és odarúgott a gyerek a lábamhoz, mondtam neki, hogy öcskös, ezt nem kéne így csinálni, mert nem méltó a focihoz. Mentem volna vissza a labdáért, megkérdezte a fiú, hogy mi az, hogy öcskös. Visszafordultam, és már kaptam ide egyet – mutatott az arcára Dominik, hozzátéve, hogy a feldühödött fiú azzal is megfenyegette, megöli a családját.



De itt még nem volt vége: hétfőn, tanítás után már várta ugyanez a diák, és amikor Dominik hazafelé indult, rátámadt.

- A kiskapunál megláttam, már mutatta, hogy gyere, felvettem a cuccom, mentünk volna hazafele, már támadt rám. Letettem a táskát, megvédtem magam, mondta, gyere még egyszer, elővette a kést, azzal rám támadt, meg is szurkált négy-öt helyen - idézte fel.

Elfutott a helyszínről
Ezután a támadó elfutott a helyszínről, nem is foglalkozott azzal, hogy Dominik elvérzik-e vagy milyen súlyosak a sérülései.

Végül az iskolából hívtak mentőt, és a fiút a miskolci kórházba vitték, ahol ellátták a sérüléseit, de azóta is naponta át kell kötni a sebeit, nehogy elfertőződjenek.

A 15 éves támadót a rendőrök a lakásán találták meg. A Híradónak Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés kísérletének bűntette, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Nem először támadt másra
Dominik azt is elmondta, nem ez volt az első eset, hogy a fiú másokra támadt: volt, akinek a kezét vágta el, másról a nyakláncot vágta le.

- Szerintem ki volt ez tervelve, hogy vagy megöl, vagy szanaszét vág - mondta Dominik, aki azt is hozzátette, szerencsére úgy érzi, lelkileg fel tudja dolgozni a történteket, nem kell neki ilyen irányú segítség.

Forrás, képernyőfotó: RTL Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.05.05