Szexuálisan zaklatta saját 7 éves fiát egy anya Győrben, miközben láthatáson volt nála - A kisfiú mondta el, mi történt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szexuálisan zaklatta saját 7 éves fiát egy anya Győrben, miközben láthatáson volt nála - A kisfiú mondta el, mi történt A gyereket a dédnagymama, majd később nevelőszülő nevelte, de havonta két alkalommal egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthatott a gyermekével a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében. Súlyosítást kér a Győri Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárás során arra nőre, aki két évvel ezelőtt a láthatások alkalmával szexuálisan molesztálta hétéves fiát - tudatta a másodfokú ügyészség június 7-én, kedden az MTI-vel.

Nevelőszülőnél volt a kisgyermek
Az első fokon eljáró Győri Törvényszék május 19-én kihirdetett ítéleti tényállása szerint a nő rendezetlen életvitele miatt a gyermeket nagyrészt a dédnagymamája gondozta, ötéves korában azonban a járási hivatal védelembe vette a fiút és nevelőszülőnél helyezte el.

Havonta két órát tölthetett a fiával, ezalatt molesztálta
A hivatal engedélyezte a nőnek, hogy havonta két alkalommal egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson a gyermekével a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében.


(illusztráció)

A nő 2020-ban a láthatásokon a szakszolgálat udvarán félreeső helyen, vagy az épület mellékhelyiségében több alkalommal szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett a gyermekkel.

A gyerek vallotta be, mit csinál vele az anyja
A kisfiú 2020. június 12-én elmondta a nevelőszülőjének, hogy mit csinált vele az anyja. A nevelőszülő ezt jelezte a kisfiú gyámjának, majd feljelentést tettek.

A kisfiú érzelmileg és értelmileg súlyosan elmaradott, tavaly augusztusban szakértői vélemény alapján intézetben kellett elhelyezni.

Fegyházra ítélték, még nem jogerős
A Győri Törvényszék a nőt folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 5 és fél év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Mindezek mellett a bíróság szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés enyhe, a nő születésétől kezdve alig törődött a gyermekével.

"Amikor a kisfiú a nevelőszülőnél végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála. A nő az erkölcsileg mélyen elítélendő, a gyermek bizalmával gátlástalanul visszaélő magatartásával mindezt tönkretette" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.06.07