Kerti medencébe esett kislány életéért küzdöttek a gyermekmentők Pilisen - Nem tudták megmenteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kerti medencébe esett kislány életéért küzdöttek a gyermekmentők Pilisen - Nem tudták megmenteni Két kisgyermek is a kerti medencébe esett a hétvégi nyári melegben, egyikük életét sajnos nem sikerült megmenteni. Szomorú esetről adtak hírt a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-oldalán, egyszersmind a kerti medencék veszélyeire is felhívják a figyelmet, mert sok gyerekbaleset történik nyaranta a kerti medencék miatt.

Nem tudták megmenteni a kétéves kislányt
Mint írták, szombaton a  budapesti egységük Pilisre kapott riasztást egy 2 éves, medencébe esett kislányhoz, akinek sajnos hiába küzdöttek az életéért, nem sikerült megmenteni.


(illusztráció)

A hároméves kisfiú megúszta a medencébe esést
Ugyanezen a napon a Lellei mentőknek is dolga akadt, Balatonszárszón egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni.

Kerti medencés balesetek - Erre figyelj szülőként!
Az egyre több családi háznál megtalálható kerti medence hamis biztonságérzetet adhat. A gyermekmentők t5apasztalatai szerint kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez.

"Javasoljuk, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat" - hangsúlyozták a posztban.

Olvasd el ezt is!
Fuldoklás jelei, fulladás strandolás után - Honnan tudhatod, hogy víz került a gyerek tüdejébe? »


Forrás: Facebook/Magyar Gyermekmentő Alapítvány
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.06.20