Meghalt a 11 éves kisfiú, aki kedd délután tűnt el a Dunában - Kiderült, szülői felügyelet nélkül fürdőztek a testvéreivel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt a 11 éves kisfiú, aki kedd délután tűnt el a Dunában - Kiderült, szülői felügyelet nélkül fürdőztek a testvéreivel Július 26-án, kedden délután tűnt el egy 11 éves kisfiú a Dunában, néhány órával később megtalálták a holttestét. Most a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a szülei ellen, közölte a BRFK. Július 26-án, kedden délután tűnt el egy 11 éves kisfiú a Dunában, néhány órával később megtalálták a holttestét. Most a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a szülei ellen, közölte a BRFK.

Kedden délután érkezett a hír, hogy elmerült egy 11 éves fiú a Dunában, keresése miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd-Mozaik utca-Hajógyári-sziget K-hídja szakaszán. Akkor annyit lehetett tudni, a gyerek az Árpád híd közelében ment be a vízbe, amikor elmerült. A forgalmat kedd délután a rendőrök a felső rakpartra terelték.



A szülők nem voltak ott a gyerekekkel
Órákkal később a BRFK azt közölte, megtalálták a Dunában a kisfiú holttestét - ma pedig kiderült, kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak nyomozást a szülők ellen.

A közleményükben azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben. Testvérei - egy 10 éves fiú és 9 éves húga - azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

A rendőrség felidézte: a gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük elmerült a Dunában.

Búvárok találták meg a holttestet
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.  

A BRFK hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.07.27