Ebben az iskolában főzni, mosni és vasalni is megtanítják a diákokat - Így készítik fel őket az önálló életre

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ebben az iskolában főzni, mosni és vasalni is megtanítják a diákokat - Így készítik fel őket az önálló életre Úgy tűnik, nincs új a nap alatt: mint régen egy háztartástan órán, egy spanyol iskolában főzni, mosni, vasalni tanítják a diákokat, hogy később majd könnyebben tudjanak boldogulni az életben. Úgy tűnik, nincs új a nap alatt: egy spanyol iskolában főzni, mosni, vasalni tanítják a diákokat, hogy később majd könnyebben tudjanak boldogulni az életben.

Egykor nálunk is létezett az iskolákban az úgynevezett háztartástan tantárgy, melynek keretén belül varrtak, főznek, és egyéb háztartással kapcsolatos tevékenységeket sajátíthattak el a tanulók.
Ebben az iskolában főzni, mosni és vasalni is megtanítják a diákokat - Így készítik fel őket az önálló életre
Bár a technika és tervezés nevezetű tantárgy keretén belül jelenleg is megvalósíthatóak lennének hasonló dolgok, ám ehhez szükség lenne az iskolákban megfelelő felszereltségre - például diákokra szabott konyhára, mosóhelyiségre -, ez azonban, ismerve a körülményeket, valószínűleg csak ritkán adott.

Fiúk és lányok vasalnak, főznek együtt
Nem úgy, mint az északnyugat-spanyolországi Vigo városának egyik iskolájában, ahol célul tűzték ki, hogy a diákok ne csak a tanulmányaikban jeleskedjenek, hanem az önálló élethez szükséges egyéb készségeket is elsajátítsák.Ebben az iskolában főzni, mosni és vasalni is megtanítják a diákokat - Így készítik fel őket az önálló életre
A Montecastelo iskolában ezért 2018-tól háztartástani műhelyfoglalkozásokat vezettek be, mert azt szeretnék, hogy azok a fiatalok, akik náluk végeznek, ne csak az egyetemre álljanak készen, hanem arra is, hogy el tudják látni magukat, így aztán megtanulnak például főzni vagy vasalni.

A szülőknek tetszik az ötlet
A gyakorlati foglalkozásokat szülők és tanárok felügyelik, elmondásuk szerint nagy kihívás a diákok számára, amikor először fognak vasalót a kezükbe, hogy miként is használják őket a különféle ruhákon és anyagokon, de a főzés vagy például a kézi mosás sem tűnik egyszerű feladatnak eleinte.
Ebben az iskolában főzni, mosni és vasalni is megtanítják a diákokat - Így készítik fel őket az önálló életre
Mindenesetre az ötlet pozitív fogadtatást váltott ki az iskola Facebook-oldalán, sokan úgy vélik, máshol is jó lenne hasonló tantárgyat bevezetni, mert ezek a dolgok tényleg szükségesek a felnőtté váláshoz.

Olvasd el ezt is!
Házimunka 2-18 éves korig: Mikor milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? - Konkrét ötletek és hasznos tanácsok életkorra bontva »


Forrás: Upsocl.com
Fotók: Facebook/Colegio Montecastelo

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.10.10