51 év után egyesült végre igazi családjával egy kisbabakorában elrabolt nő - Sosem adták fel a reményt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


51 év után egyesült végre igazi családjával egy kisbabakorában elrabolt nő - Sosem adták fel a reményt 51 évvel azt követően, hogy egy bébiszitter elrabolta, végre újra egyesülhetett családjával egy amerikai nő. A szeretteit DNS-teszt segítségével sikerült megtalálnia. 51 évvel azt követően, hogy egy bébiszitter elrabolta, végre újra egyesülhetett családjával egy amerikai nő. A szeretteit DNS-teszt segítségével sikerült megtalálnia, miután a rendőrség és más szervek is csődöt mondtak.

Melissa Highsmith 1971-ben költözött édesanyjával, Alta Apantencóval a Texas állambéli Fort Worth-ba, miután az anya különvált férjétől. Az egyedülálló anya igyekezett gondoskodni a lányáról és mivel dolgozni járt, újsághirdetésben próbált gyerekfelügyelőt találni kislánya mellé.

Elvitte, és sosem hozta vissza
Végül meg is egyezett egy nővel a munkát illetően, aki azt mondta, a lakásán szívesen vállalja Melissa felügyeletét - ám személyesen sosem találkoztak. 1971. augusztus 23-án a nő megjelent a lakásnál, Alta lakótársa pedig átadta neki a 22 hónapos Melissát - ő pedig, a gyerekkel együtt eltűnt.



A családtagok természetesen bejelentették eltűnését a rendőrségen, és sosem adták fel a reményt, hogy egyszer előkerül: az eltelt fél évszázad alatt minden novemberben megünnepelték a születésnapját és nemrégiben egy Facebook-oldalt is létrehoztak "Finding Melissa Highsmith", azaz Keressük Melissa Highsmith-t címen, hátha előre tudják mozdítani a megtalálását.

A DNS segített
Végül egy amatőr génkutató segítségével sikerült a nyomára bukkanni: nemrégiben ugyanis Melissa vér szerinti apja, Jeffrie Highsmith feltöltötte a DNS-ét a 23andMe családfakutató oldalra, és a génkutató kiderítette, a férfi egy bizonyos Brown asszony gyerekeivel rokonságot mutat. Végül Melissa - aki élete nagy részét Melanie Brownként élte le - az elmúlt hétvégén találkozott végre szüleivel és két testvérével.



- Anyukám 50 éven át élt együtt azzal a bűntudattal, hogy miatta tűnt el Melissa. Sőt, azzal is meg kellett birkóznia, hogy sokan megvádolták, bántotta vagy megölte a saját gyermekét. Annyira örülök, hogy Melissa újra itt van. Hálás vagyok azért is, hogy anyukámat igazoltuk - nyilatkozta Melissa húga, Sharon.

Soha nem adták fel
Az édesapa elmondása szerint sok mindent próbáltak, hogy rábukkanjanak Melissa nyomára: minden nyomot követtek, rengeteg emberrel beszéltek, több államba is elmentek, DNS-mintát adtak, de nem volt eredménye, egészen mostanáig.



- Kövess minden nyomot, és soha ne add fel - üzeni a család mindazoknak, akik hozzájuk hasonlóan elvesztették egy családtagjukat.

Forrás, fotók: The Guardian, ABC News

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.11.30