Kilences ikrek Marokkóban: Az 5 kislány és 4 kisfiú császármetszéssel jött világra - Most engedték haza őket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kilences ikrek Marokkóban: Az 5 kislány és 4 kisfiú császármetszéssel jött világra - Most engedték haza őket Hazatértek Maliba a kilences ikrek Marokkóból, ahol életük első 19 hónapját töltötték. Az ikrek a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek, mivel egyetlen szülésből kilencen születtek, és mind életben maradtak. Hazatértek Maliba a kilences ikrek Marokkóból, ahol életük első 19 hónapját töltötték - számolt be róla a BBC hírportálja kedden. Az ikrek a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek, mivel egyetlen szülésből kilencen születtek, és mind életben maradtak.

Édesanyjuk, Halima Cissé, aki most 27 éves, 2021 márciusában repült Marokkóba, hogy a szülés megfelelő körülmények között folyhasson le. A kisbabák, öt kislány és négy kisfiú végül császármetszéssel jöttek világra Casablancában 2021. május 4-én, a terhesség 30. hetében.



Az első hónapokat kórházban töltötték
A csecsemők súlya a születésükkor 500 grammtól 1000 grammig terjedt. Mivel nagy volt a kockázata, hogy kis súlyuk és koraszülöttségük miatt egészségügyi problémáik lehetnek, első hónapjaikat a kórházban töltötték.

Később egy lakásba költöztették a családot, ahol a gyerekek 24 órás felügyeletet kaptak az Ain Borja klinikától.

Mindegyik gyerek külön kis egyéniség
Mint apjuk, Kader Arbi első születésnapjuk alkalmából elmondta: mindegyik gyerek más karakter. Vannak köztük csöndesek, de olyanok is, akiknek nagy a hangja, vagy akik azt szeretnék, ha mindig felvennék őket. "Nagyon különbözőek, de ez teljesen normális" - mesélte.


A kilences ikrek az első szülinapjukon, 2022 májusában

Az apa hozzátette: a kilences ikrek nagyon híresek Maliban, és az emberek alig várják, hogy a saját szemükkel láthassák őket. A párnak egyébként van egy nagyobb lánya is a kilences ikreken kívül, így összesen 10 gyermeket nevelnek.

Forrás: MTI
Fotó: DailyMail, 247newsaroundtheworld.com

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.12.13