Kiderült: Ez okozta a jeges tóba esett kisfiúk halálát - Borzasztó részletek derültek ki a balesetről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kiderült: Ez okozta a jeges tóba esett kisfiúk halálát - Borzasztó részletek derültek ki a balesetről Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, december 11-én, vasárnap délután négy fiú esett az észak-angliai Solihull város jeges tavába. A fiúkat ugyan kihúzták a vízből, de egyikük életét sem sikerült megmenteni. Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, december 11-én, vasárnap délután négy fiú esett az észak-angliai Solihull város jeges tavába. A fiúkat ugyan kihúzták a vízből, de egyikük életét sem sikerült megmenteni.

A rendőrséghez először december 11-én, vasárnap 14:34-kor érkezett bejelentés arról, hogy a város Babbs Mill Parkjában lévő tó jege beszakadt négy kisfiú alatt, akik rajta játszottak. Később többen is tárcsázták a segélyhívót, de a fiúk számában már nem voltak biztosak (ezért is kerestek még órákig további áldozatokat a mentőcsapatok azután is, hogy a négy fiút kimentették).

Kiderült: Ez okozta a jeges tóba esett fiúk halálát - Borzasztó részletek derültek ki a balesetről
Finlay, Sam, Thomas és Jack

22 percig voltak a jeges vízben!
A kiérkező mentőalakulatok nagy erőkkel keresték a fiúkat, végül a vízbe eséstől számított 22 perccel később, 14:56-kor találták meg a jeges vízben a hatéves Samuelt, nyolcéves bátyját, Finlay-t, valamint 11 éves unokatestvérüket, Thomast. Barátjukat, a tízéves Jacket pedig újabb 4 perc elteltével, 15:00 óra körül fedezték fel és húzták ki a víz alól.

Mind a négyen meghaltak
Már a parton megkezdték az újraélesztésüket, majd kórházba szállították őket. A két idősebb fiú, Jack és Thomas még vasárnap elhunytak, hétfőn pedig Finlay szervezete is felmondta a küzdelmet. Úgy tűnt, a hatéves Sam életét talán sikerül megmenteni, napokig küzdöttek érte az orvosok, ám végül szerdán ő is meghalt.  

Birmingham és Solihull vezető halottkéme, aki mind a négy fiú testét megvizsgálta, borzasztó tragédiának nevezte az esetet.

- Megállapítást nyert, hogy a fiúk sajnálatos halálát vízbefúlás okozta - mondta, hozzátéve, hogy további vizsgálatokat nem fognak elvégezni az áldozatokon.

Így lépj a jégre, hogy ne legyen tragédia a vége
A Magyar Rendőrség minden évben tájékoztat arról, hogy mit kell tudni a jégen tartózkodásról: az például nem elég, ha azt látod, befagyott egy tó. Ahhoz, hogy rá lehessen lépni csúszkálni, a jégnek legalább 18 centi vastagnak kell lennie! További hasznos tanácsokat a biztonságos jégre lépésről ebben a cikkünkben olvashatsz »

Forrás: The Independent
Kezdőfotó: Freepik/freepic.diller

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.12.19